• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Davutoğlu: 3,5 yıl içinde tam vize muafiyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Brüksel`de ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu en geç üç buçuk yıl içinde, tam vize muafiyeti imkanına kavuşulacağını, bu günün Türkiye halkı için tarihi birgün olduğunu belirtti.

Davutoğlu`nun konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Geri kabul anlaşmasını imzalama kararı aldık. Uzun zamandır hedeflediğimiz bir noktaydı. Türkiye halkının beklentileri arasındaydı. İki buçuk üç yıl içinde büyük çabalar sarf ettik. Şu anda Türkiye halkının en fazla üç üç buçuk yıl içinde vizesiz olarak AB’de seyahat edebileceğinden mutluluk duyuyorum. Bu en uzun süredir. Meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum göstermiş oldukları iş birliği ruhu nedeniyle.

Bugün gerçekten Brüksel’de tarihi bir günü yaşıyoruz. Üç seneyi aşkın süredir yürüttüğümüz vize muafiyeti konusunda son aşamaya geldik. Bu mutabakat Türkiye’nin vize muafiyeti ile geri kabul anlaşması arasında paralel süreç arasında Türk vatandaşlarına tam vize muafiyeti sağlaması yönünde sürdürdüğümüz kararlılığın sonucudur. Bir çok prosedürel engelleri birlikte aştık.

En geç üç buçuk yıl içinde, tam vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır. Bunun resmi ilanını, ilk toplantısını ilk adımını 16 Aralık’ta Ankara’da atacağız ve geri adım anlaşması imzalanacak."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir