• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Suriye`de Geçici Hükümet Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir haftadan fazla süredir gösterilerin sürdüğü Suriye`de hükümetin istifasını kabul etti. Esad, geçici başbakan olarak Naci Otri`yi atadı.

Tunus ve Mısır ile başlayarak Libya ile devam eden halk ayaklanmalarının son durağı Suriye`de bir dizi önemli kararlara imza atılıyor. Perşembe günü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban, olağanüstü halin kaldırılması, maaşların artırılması, siyasi partiler yasası ve basın kanunun gibi bir çok yeniliğin olduğu reform paketini açıklamasının ardından bugün Suriye hükümeti istifasını sundu. Beşşar Esad hükümetin istifasını kabul etti.

Geçici hükümete başbakanlık etmek üzere ise Naci Otri atandı. Yeni kurulacak hükümetin bir dizi yeniliği yaparak alınan değişim kararlarının yürürlüğe girmesini sağlaması amaçlanıyor.

Öte yandan Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara dün yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın iki gün içinde, "Suriyelileri memnun edecek" bir konuşma yapacağını ifade etmişti.

SURİYE KÖKLÜ DEĞİŞİME GİDİYOR

Arap dünyasını etkisi alan köklü değişimlerden Suriye de payına düşeni alıyor. Ülke içindeki değişim isteklerine kayıtsız kalmayan Devlet Başkanı Beşşar Esad, radikal reform kararlarının ardından bugün de hükümetin istifasını kabul etti. Bunu gelişmeler yaşanırken Beşşar Esad`ın halkın talepleri çerçevesinde bir dizi karara daha imza atması bekleniyor.

Son olarak reform paketini açıklayan Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın Siyasi ve Basın danışmanı Buseyna Şaban, toplantıda ülke çatısı altında her türlü öneri ve talebi karşılamaya açık olduklarını vurgulamıştı. Şaban, Başşar Esad başkanlığında toplanan yönetimin, olağanüstü halin kaldırılması, maaşların artırılması, siyasi parti ve basın kanununu içine alan reform paketi kararlarının en kısa zamanda yürürlüğe gireceğini bildirmişti. Şaban, halkın tüm taleplerinin kendileri için önemli olduğunu ifade etmiş kendilerine sunulacak her türlü öneriyi masada görüşmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Reform paketinin açıklanmasının ardından bugün de Suriye hükümeti Devlet Başkanı Esad`a istifasını sundu. Esad hükümetin istifasını kabul ederek eski Başbakan Muhammed Naji Otri`yi yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakan olarak atadı.

Öte yandan Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara dün yaptığı açıklamada, iki gün içinde Beşşar Esad`ın Suriyelileri memnun edecek ve beklentilerini karşılayacak bir konuşma yapacağını duyurmuştu.
Suriye`de ilk günden itibaren yapılan protesto eylemlerinde diğer ülkelerde olduğu gibi Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı hiç bir slogan atmaması ve aleyhte eylemde bulunmaması dikkat çekiyor.

Protestolarda halkın Esad`ın yönetimde kalmasını ancak, bunun dışında değişim istediği ifade ediliyor. Halkın ekonomik, siyasi, güvenik, yargı alanında iyiliştirmeler yapılmasını istediği belirtiliyor.
Ayrıca bu gün Suriye genelinde sokaklara dökülen milyonlarca insan Esad posterleri ve Suriye bayraklarını taşıyarak Esad`a destek gösterisinde bulundu. Suriyeliler, attıkları sloganlarla Esad`a desteklerini yineledi.


Dünya Bülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir