• DOLAR 34.155
  • EURO 37.953
  • ALTIN 2873.5
  • ...
Selçuk Üniversitesi'nde engelli öğrenciler buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


KONYA-Selçuk Üniversitesi bünyesinde ilk olma özelliğini taşıyan buluşma, Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Sanatçı Gençler Tiyatro Topluluğu (SAGETT) tarafından komedi oyunu sahnelenecek. Üniversitenin dünya şampiyonu Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) da engelli öğrencilere özel bir gösteri sunacak. Buluşma, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden Dr. Perihan Tunç tarafından verilecek olan 'Kendini Gerçekleştirme, Moral ve Motivasyon' dersinin ardından son bulacak.

"Özel insanlar güzel gönüller"
Bu yıl "Özel İnsanlar Güzel Gönüller Buluşması" adıyla birincisi gerçekleştirilecek olan etkinliği gelenekselleştirmek istediklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir toplum oluşturmanın yolu, engelli bireylerimizin de toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli insanlarımıza sahip çıkmalı ve onlara her konuda yardımcı olmalıyız. Bu, kişisel olarak her birimizin görevi olduğu gibi aynı zamandan kurumsal görevlerimiz arasındadır. Selçuk Üniversitesi olarak üniversitemizde eğitimlerini sürdüren engelli öğrencilerimizin kampüs ortamında yaşamlarını kolaylaştırmak için bir dizi yeni düzenlemeler yapıyoruz. Bu düzenlemeler önümüzdeki dönemlerde de sürecek." dedi.


"Tüm insanlığın konusu"
Tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü de kutlayan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Engellilik, sadece bireyin ya da içinde yaşadığı toplumun değil, tüm insanlığın ortak konusudur. Engelli insanlarımıza tanınan hakların sadece bağış ve iyilikten kaynaklanmaması gerekmektedir. Tüm engellilerimize, toplumdaki diğer bireylerin standardında yaşanılacak ortamlar hazırlamak en önemli görevlerimizden biridir." diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir