• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Öğretim üyeleri ve öğrenciler birlikte fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içindeki 100 bin metrekarelik alanda eğitime yaptığı katkılarla tanınan Beyşehirli hayırsever işadamı Ali Akkanat adına oluşturulan hatıra ormanında Fidan Dikim Töreni düzenlendi.

 

Törene Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile birlikte, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Hasan Kürşat Guleş de katılarak, öğrencilerle birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

 

Son derece anlamlı bir etkinlik için bir arada olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile bu yıl içinde yaptığımız protokolle Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde belirlenen 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda 12 değişik türden 153 bin fidan dikilecek. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Çok büyük ve güzel bir görünüme sahip olan kampüsümüzü ağaçlandırmak adına var olan fırsatları değerlendiriyor ve bu konuda yeni fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz 'Selçuk Üniversitesi - Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri Projesi' kapsamında Üniversitemize çok değerli katkılarda bulunan hayırsever-işadamı Sayın Ali Akkanat'ın adını taşıyan bir hatıra ormanı oluşturduk. Kendisine bu vesile ile, eğitime gerçekleştirdiği son derece önemli katkılar nedeniyle bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

 

Dikilen bir ağacın bile doğa için önemini bildiklerini belirten Rektör Gökbel, "Bu etkinliğimize fidan desteği sağlayan başta Yabancı Diller Yüksek Okulumuz olmak üzere, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerle birlikte fidan diken Rektör Gökbel, daha sonra TEMA önlüğü giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir