• DOLAR 34.287
  • EURO 37.095
  • ALTIN 3021.392
  • ...
Uluslararası Göç Örgütü'nden Afganistan'a destek sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ  -- IOM Acil Yardım Program Yöneticisi Ghada Barakat ve İlişkiler Sorumlusu Muhammed Salim Halid'in başkanlık ettiği Uluslararası Göç Örgütü heyeti bugün başkent Kabil'de Afganistan İslam Emirliği Ulusal Afet Yönetim Kurumu (ANDMA) yetkilileri ile bir araya geldi.

ANDMA Başkanı Nureddin Turabi, özellikle doğal afetlere karşı, ihtiyaç duydukları anda Afgan halkına destek olma konusundaki duyarlılıklarından dolayı IOM heyetine teşekkürlerini iletti.

ANDMA tarafından yayımlanan açıklamada, sayısız aileye yardım ulaştırılmasında katkı sunan IOM'un çabalarının takdire şayan olduğu vurgulandı.

Afetlerden etkilenen ailelerin en acil ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla IOM'un kapsamlı araştırmalar yürüttüğü belirtilen ANDMA açıklamasında, evlerin onarımı ve inşası için nakit yardım almak üzere en savunmasız hanelerin seçildiği, Baghlan ilindeki Baghlan-e-Jadeed, Burka ve Doshi ilçelerinde toplam 500 aile ve Burka ilçesinde inşa edilecek 100 yeni evin bu kapsama dahil olduğu kaydedildi.

Toplantıda konuşan IOM Acil Yardım Program Yöneticisi Ghada Barakat, iş birlikleri için ANDMA'ya teşekkürlerini sundu.

Barakat, IOM'un Afgan halkına, özellikle de doğal afetlere karşı en savunmasız olanlara hayati yardım sağlama konusunda kararlı olduklarına vurgu yaptı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir