• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Irak`ta İşkence Yapan Amerikalı Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Ebu Gureyb hapishanesindeki işkenceci Amerikan askerlerinin elebaşısı sayılan Charles Graner, henüz kendisi hakkında verilen hüküm süresi 10 yıl dolmadan, ‘iyi hali’ gözönüne alınarak serbest bırakıldı. Texas’da bir hırsızlık suçuna bile 40 yıl hapis cezası verilen bir ülkede sayısız insana işkence yapan, katleden ve aşağılayan Charles Graner’e verilen 10 yıl hapis cezası insan hakları savunucuları tarafından çok komik bir karar olarak nitelenmişti. Cumartesi günü ABD’nin tek askeri hapishanesi Fort Leavenworth’u terkeden Amerikan asker 2014 yılı sonuna kadar gözetim altında tutulacak.

Amerikan askerlerinin Iraklı mahkumlara Ebu Gureyb hapishanesinde yaptıkları işkenceler, 2004 Nisan ayında medyada yayımlanan fotoğraflarla günyüzüne çıkmıştı. Kırkiki yaşındaki Graner’le birlikte Iraklı Müslümanlara işkence yapan 6 Amerikan askeri daha mahkemede yargılanmıştı. Mahkemede Graner, işkencecilerin elebaşısı olarak tanımlanmış ve en uzun cezayı almıştı.

Aynı şekilde mahkumlara işkence yapan o zamanlar Graner’in kız arkadaşı, kadın asker Lynndie England da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. England’ı dünya, işkence yaptıkları insanların boğazlarına tasma takarak sürüklediğini gösteren resimlerle tanıdı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir