• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Trafik uygulamasında şaşırtan yöntem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin`de trafiğin denetlemesi sırasında sivil polisler yolcu gibi şehir içi yolcu taşıma araçlarına binerek, sürücülerin yaptığı hataları belirledi. Daha sonra durdurulan araçlara yaptıkları kural hatalarından dolayı para cezası kesildi. Bazı araçlarda ise bıçak ve sopa çıktı.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, sivil olarak şehir içi yolcu taşıma araçlarına binerek şoförlerin yapmış oldukları hataları yanlarında not aldılar. Trafik polisleri tarafından araçlar uygulama yerinde durduruldu. Durdurulan araçların şoförlerine yol boyunca yaptıkları kural hataları kendilerine söylendi. Uygulama yapılan bazı araçların şoför mahallinde bıçak ve soplar bulundu. Bazı şoförler sopanın kimin koyduğu bilmediğini söylerken bıçak bulunan yaşlı sürücü ise salatalık, domates doğramak için bulundurduğunu söyledi.

Trafik ekipleri sopa ve kesici delici alet bulundurmamaları yönünde sürücüleri uyarırken hatalı bulunan sürücülere ise ceza yazıldı.

Toplu taşıma araçları ile ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını söyleyen Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, yapılan denetleme hakkında şunları söyledi, "Şikâyetlerin önüne geçmek için personelimizi sivil kıyafetli olarak toplu taşıma araçlarına bindirerek denetimler yapıyoruz. Özellikle kırmızı ışığı ihlal eden, tehlikeli araç kullanan, yolculara iyi davranılmadığını tespit ediyoruz. Sürücülerin sopalar bulundurarak şiddeti meyilli davranışlar gösteriyor. Bunların önüne geçmek için resmi denetimin yanında, sivil ekiplerimizle bundan böyle sürekli olarak denetimlerimizi artıracağız. Klakson çalmada büyük sıkıntı yaşıyoruz. Klaksonu maalesef şoförler bir iletişim aracı olarak kullanıyorlar. Radarı bildirme, selamlaşma gibi klakson çalmayı abartan bir ülkeyiz. Bununda önüne geçmeyi hedefliyoruz. Toplu taşımanın daha sağlıkla daha güvenli olması için çalışıyoruz."
 
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir