• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Kumla çizilen resimler izleyenleri büyüledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü tarafından "Kum Sanatı Gösterisi" düzenlendi. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın da bulunduğu etkinlikte, gösteriyi izlemeye gelenler kumdan resim yapmanın güzelliğine şahit oldular.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Orhan Ateş'in açılış konuşması ile başladı.

Öğrencileri aşağılamanın öğretmenlere yakışan bir tavır olmadığını ve öğrenciler arasında eşit mesafede olup, ayırım yapılmaması gerektiğini dile getiren Ateş, iyi bir öğretmen olmak için iyi bir insan olmak gerektiğini söyledi.

Ateş'in konuşmasından sonra sahne alan kum sanatı ressamı Ömer Faruk Elmas, kumun üzerinde çizilen her resim ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Kumla resim yapan Elmas, çizdiği manzara, kız kulesi, gül, kuğu ve insan siluetiyle üniversitelilerin ilgisini çekti. Çok sayıda öğrenci kumla resim gösterisini dev ekrandan merakla izledi.

Sahne son olarak Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekibin seslendirdiği müzikler eşliğinde sona erdi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir