• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Konya kitap günleri açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisi'nde açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl büyük ilgi gören Konya Kitap Günleri'nin Konya'nın kültür ve eğitim şehri olması anlayışına katkı yaptığını, kitabı ve okumayı ön plana çıkararak önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Akyürek, Konya Kitap Günleri'nin Konya'nın kültür ve eğitim şehri olması anlayışına katkı yaptığını, kitabı ve okumayı ön plana çıkararak önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Konya'da yaklaşık 400 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisi, 100 bin üniversite öğrencisi, 25 bin de öğretmen ve öğretim üyesi olduğunu hatırlatan Akyürek, "Nüfusunun neredeyse 4'te biri eğitim ordusunun neferiyse o şehirde mutlaka farklı bir kültürel ortam olmalıdır. Bir şehrin nüfusunun 4'te biri eğitimin içindeyse, sadece o şehrin eğitimli insanları bile, değil bir şehri, bir ülkeyi ayağa kaldırmaya yetmeli" dedi.

Zindankale dünle bugünü buluşturuyor
Zindankale Sanat Galerisi'ndeki Kitap Günleri'nin geleneksel hale geldiğini vurgulayan Akyürek, şöyle devam etti: "Burada bir Panorama Müzesi yapımı devam ediyor. Tarihi Zindankale surlarının temellerinin üzerinde bina edilen bu sanat galerisi dünle bugünün buluşmasına da ev sahipliği yapıyor."

Geçtiğimiz yılki Kitap Günleri'ne 100 binden fazla katılım olduğunu, bu yıl sayının 200 binleri bulmasını beklediklerini dile getiren Akyürek, Kitap Günleri'ne tüm öğrencileri ve Konyalıları davet etti.

Programda konuşan Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, gençlere kitap okumaları ve okudukları kitapları saklamaları tavsiyesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Camlı Köşk Gençlik Söyleşileri için Konya'da bulunan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan ise, her gelişinde Konya'nın baş döndürücü bir hızla geliştiğini gördüğünü belirterek, imar ve diğer faaliyetlerin yanında Kitap Günleri'nin de bu gelişime katkı yaptığını söyledi.

Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez'de, okumanın medeniyet demek olduğunu vurgulayarak, günümüzde okumaya devam edenlerin sayısının azaldığını, gençlerin kitap yerine interneti tercih ettiğini ifade etti. Üzülmez daha sonra, "Bizi gelecek nesile taşıyacak olan bilgilerdir. Toplumu yönlendirecek olan da bilgidir. Bilgi güçtür ama bilgiye sahip olmak için de okumak gerekir" dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da, kitap okumanın son derece önemli olduğunu belirterek, kitap okumanın ve Kitap Günleri gibi organizasyonların sürekli olması gerektiğinin altını çizdi.

Kitap günleri 8 Aralık'a kadar açık kalacak
Konuşmaların ardından Konya Kitap Günleri'nin açılışını gerçekleştiren protokol mensupları, daha sonra tarihi Zindankale surlarını inceleyerek stantları gezdiler. 85 yayınevinin bulunduğu Konya Kitap Günleri'ne 100 yazar katılırken; 53 söyleşi, 170 de imza programı yapılacak. Konya Kitap Günleri, 8 Aralık'a kadar 10.00 - 21.00 saatleri arası açık kalacak.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir