• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
EDAŞ: "Zarar gören elektrik hatları yenileniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle EDAŞ'tan yapılan açıklamada, Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde Karayolları Müdürlüğü tarafından Köprülü Kavşak çalışmaları nedeniyle yer altı kablolarının zarar gördüğü ileri sürüldü. Açıklamada, meydana gelen arızaların giderilmesi için hatlarda yenileme çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Karayolları Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Gültepe Köprülü Kavşak çalışmaları sırasında yer altı kablolarımıza verilen zarar neticesinde Gültepe Mahallesi, Bölge Hastanesi, Karatay Bölgesi, DHMİ, Tılmerç TOKİ ve civarını besleyen 3 ana hattımızdan 2'si zarar görmüş ve bunun neticesinde bölgede tüm yük tek hattımız üzerinden taşınmıştır. Bu nedenle zaman zaman oluşan arızalarda alternatif hattımız olmamasından ötürü söz konusu bölgelerde uzun süreli kesintilere maruz kalınmış ve vatandaşlarımız mağdur olmuştur." denildi.

Bölge sakinlerinin mağduriyetini çözmek adına bölgede hasar görmüş enerji nakil hatlarının yenilenmesi için çalışmalara hızla başladıkları ifade edilen açıklamada, "Bu enerji nakil hatlarını çok kısa sürede tamamlayarak devreye alacağız.Çalışmaların tamamlanması ile bölgede arızadan kaynaklı kesintilerin süresi asgari seviyeye indirilecektir." ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir