• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Yarım Kalan Köy Camisi İçin Yardım Bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesine bağlı Köyü`nde yapımına başlanan ancak yarım kalan cami hayırseverlerin yardımını bekliyor. 60 haneden oluşan Karahan köyü, 700 nüfusa sahip. Bünyesinde Kur`an Kursu ve Yas Evi`ni barındıran büyük bir cami inşaatına başlayan köylüler, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini söylediler.

 

Altıntepe Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Eyüp Koyuncu, Altıntepe Mezrası`nda cami olmadığı için Köy sakinlerinin yardımlarıyla cami inşaatına başladıklarını ifade ederek, ancak camii inşaatının yarım kaldığını söyledi.

 

Hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini belirten Hacı Eyüp Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köy sakinlerinin gücü ortada. Ancak bizler bunu bahane etmeyerek bismillah diyerek camii inşaatına başladık. Allah`a çok şükür camimizin temli bitti ve duvar örmeye başladık. Ancak paramızda bittiği için inşaatımızda durdu. Camimiz köylüler için büyük önem arz etmektedir. Sadece cami olmayacak, bünyesinde Kur`an Kursu ile Yas Evi`ni barındıracak. Karahan ve Altıntepe sakinleri olarak; hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu yardımlar sadece nakit para olacak diye bir şey söz konusu değil, aksine kimin elinden ne geliyorsa… Örneğin hayırseverler, buraya hazır çimento, tuğla veya demir de gönderebilirler. Bize ulaşmak isteyen hayırseverler `O532 783 48 69` nolu numaradan arayabilirler."

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir