• DOLAR 32.215
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2450.85
  • ...
HIV virüsünden 1 milyon 600 bin kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- 1 Aralık 'Dünya AİDS Günü' olması münasebeti ile yazılı bir açıklama açıklamada bulunan Mersin İl Sağlık müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı 2012 yılında 1 milyon 6 yüz bin kişinin HIV virüsünden öldüğünün tahmin edildiğini belirtti.
Çağın vebası olarak tabir edilen HIV virüsünün yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi ile bütün dünyayı meşgul ettiğine dikkat çeken Başarılı, henüz etkili aşısı ya da tedavi yönteminin bulunmadığını bildirdi.

2012 yılı içinde 1 milyon 600 bin kişi AIDS nedeni ile öldü
Bu yıl "1 Aralık Dünya AİDS Günü" nün ana temasının " Sıfır Yeni Vaka, Sıfır Ayrımcılık, Sıfır AIDS' e Bağlı Ölüm" olarak belirlendiğini ifade edem Başarılı, "AİDS, Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı UNAIDS 2012 yılı raporuna göre; dünyada, 2012 yılı içinde 2 Milyon kişinin HIV' e yakalandığı tahmin edilmektedir. Yine aynı raporda dünya'da 35.3 milyon HIV taşıyıcısının bulunduğu ve 2012 yılı içinde 1.6 milyon kişinin AIDS nedeni ile öldüğü tahmin edilmektedir." diye belirtti.

AIDS' in aileleri ve toplumu parçalamasına izin verilmemesi gerektiğine değinen Yrd. Doç. Dr Başarılı, bazı korunma yollarını ise şöyle sıraladı: "Hastalık taşıyorsak kan bağışında bulunmamalıyız. Tek eşliliği önemsemeliyiz. AIDS' lilere ve ailelerine yardımcı olmalıyız." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir