• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.879
  • ...
Suudi Hükümeti Paris`te protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
PARİS - Mısır`da devam eden katliamları protesto etmek için, Fransa`nın Paris şehrinde hemen hemen her hafta bir gösteri düzenleniyor. Bu çerçevede Suudi Arabistan`ın Fransa Büyükelçiliğinin önünde bir araya gelen Müslümanlar Mısır cuntasını destekleyen Suudi hükümetini protesto etti.
 
Soğuk hava ve yağmura rağmen toplanan kalabalık, Arapça olarak Sisi ve cunta karşıtı marşlar çaldı, Sisi ve cuntacılara lanet yağdırdı.
 
Etkinlikte mikrofonlarımıza konuşan Paris 2 hastanesinde doktor olan Şeyma İzzet, Mısır`da gerçekleşen kanlı darbeyi protesto etmek için buradayız. Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin önünü seçmemizdeki neden, Suudi rejiminin kanlı darbeyi desteklemesindeki resmi tutumuna karşı olduğumuzu göstermektir. Düzenleyeceğimiz bir başka protesto, Mısır darbesini destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri`nin Büyükelçiliği önünde olacak. Darbe, tutuklamalar ve katliamlara karşı olarak buradayız. İnşallah darbeyi yok edene kadar burada olacağız.`` dedi.
 
Protestocu öğrencilerden Mouna Fouda ise şunları söyledi: ``İki nedenden dolayı bugün buradayız.
 
Birincisi, iki gün önce 21 küçük kızın 11 yıl hapse mahkum edilmesi. Bu bayanlar demokrasi ve özgürlüklerini istiyor, Mısır`da generaller tarafından gasp edilen haklarını istiyor. O bayanlar Arap ve Mısırlılar için bir iftihar vesilesi, bundan utanmıyoruz ve tüm yaptıklarınıza rağmen yine direneceğiz. 2011`de yapılan devrimin peşini bırakmayacağız. 30 yıl hüküm sürmüş bir diktatörü Mısır`dan çıkarmayı başarmışsak, sadece güç isteyen ve bunun için halkını öldüren generalleri de çıkaracağız.
 
İkinci olarak, Suud Büyükelçiliğinin önünde bulunuyorsak Suud rejiminin de olaylardan sorumlu olduğu içindir. Birinci nedeni, tüm gördüklerine rağmen askeri darbe olduğunu söylemedi. İkinci nedense, Mısır halkını temsil etmeyen hükümeti desteklediği için. O yüzden şunu söylüyoruz, sıra Suudi Arabistan`a gelecek, zira Suudi halkı bizimledir, ancak hükümet tüm Arapların gururunu yok ediyor.``
 
Son olarak mikrofonumuza konuşan banka çalışanı Muhammed Emin ise, ``Bu akşam Suudi Büyükelçiliğinin önünde, kendilerini darbeye müdahil oldukları için protesto ediyoruz. Aynı zamanda Mısır`da olup bitenlere karşı ve özellikle Rabia ve Nahda katliamlarına karşı duruşumuzu sergiliyoruz. Bununla beraber Yargıtay tarafından 11 yıl hapis cezasına çarptırılan bayanlar için buradayız. Yaptıkları tek şey, olanlara karşı durmak. Bu yüzden tüm dünyada ve özelde Paris`te, Mısır`daki diktatörlüğü protesto etmeye devam edeceğiz.`` dedi.
 
Protestocular ayrıca 30 Kasım Cumartesi günü (bugün) saat 16.30 Paris`in turistik yerlerinden Notre-Dames Kilisesi yakınında gösteri düzenleyeceklerini bildirdi. (Enes Suiçer, Ammar Uslu - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir