• DOLAR 32.493
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2496.157
  • ...
Vietnam'da devleti eleştirenlere büyük ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Özellikle Arap Baharı ile sık sık gündeme gelen, halkaların sosyal medya üzerinden örgütlenmeleri, devletleri zor durumda bırakıyor.

 

Yakın zamanda ülkemizde de yaşanan Gezi Parkı olaylarının sosyal medya üzerinden yönetilip yürütülmesi, bunun en güzel örneğini teşkil ediyor.

 

Sosyal medyanın, aynı görüşe sahip şahısların, kendi görüşlerini savunma, paylaşma ve 'düşünce özgürlüğü' adı altında devletin izlediği politikalara karşı örgütlenme amacıyla kullanılmaya başlaması sonucunda, özellikle antidemokratik ülkeleri çeşitli önlemler almaya zorladı.

 

Üçüncü dünya ülkesi olarak adlandıran az gelişmiş ülkeler, bu tip durumlarda, kişilerin sosyal medya ile olan ilişkisini kesmek için, Twitter ve Facebook gibi popüler ağları engelleme yoluna gidiyordu.

 

Sosyal medya özgürlüğüne en ciddi kısıtlama ise Vietnam'dan geldi.

 

Bireylerinin ortalama aylık kazancının 185 Dolar olduğu Vietnam'da, bir hafta içinde yürürlüğe girecek yasa gereğince, sosyal medya üzerinden devletin görüşlerine karşı gelen, veya devleti eleştirenlere 4 bin 740 dolar ceza kesilecek.

 

Bireylerin gelir düzeyi göz önüne alındığında, bu cezanın çok ağır olduğu düşünülürken, ne kadar caydırıcı olacağı ise merak konusudur. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir