• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Cizre Eğitim Bir Sen`den birlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Müslümanların dünya genelinde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Cizre Eğitim Bir Sen Başkanı Abdullah Çatı, Müslümanlara ve dini cemaatlere birlik ve beraberlikle çağrısı yaptı.
 
Bediüzzaman`ın eserlerinden örnekler veren Başkan Abdullah Çatı, "İmanın, insanlar arasında birliği sağlayan en güçlü bir bağ olduğuna dikkat çeken Bediüzzaman; aynı inancı paylaşan insanların kalplerinin de bir olacağını, kalplere hükmeden inanç birliğinin de toplumda birliği sağlayacağını ifade eder." dedi.
 
Günümüzde dünya Müslümanlarının uğradıkları sıkıntılar, işgaller, haksızlıklar ve zulümlere dikkat çeken Çatı, "Müslümanların zillet ve esaret altında kalmamaları, izzetle yaşamaları için, akıllarını başlarına alarak bölünmüşlük tablosundan yararlanmak isteyen zalimlere karşı; "Mü`minler kardeştir. Öyle ise Müslümanların aralarını bularak ıslah edin, biri birinize yardımcı olun…" ayetinin emrettiği kardeşlik ve birlik prensibine her zamankinden daha fazla muhtaç olduklarını görmekteyiz." diye konuştu.
 
İslam aleminin zor günler yaşadığını dile getiren Çatı, "İçinde bulunduğumuz zor durum karşısında birlik olmalıyız. İslam ümmetini açığını kollayan düşmanlar var. İslam ümmetinin yaşadığı sıkıntıların dininin öğrenilmesi konusunda yaşanan eksiklikten kaynaklanıyor." diyerek herkesimin bu konuda üzerine düşen görevini yerine getirmesi temennisinde bulundu.
 
(Abit Dündar - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir