• DOLAR 34.267
  • EURO 37.397
  • ALTIN 2921.676
  • ...
Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD Toplantı Salonu'nda, kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkân ve kabiliyetiyle yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutlar ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, aksayan koordinasyon ve iş birliği gerektiren hususları istişare edeceğiz. Bu vesileyle, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yüklenici firmalara, proje ve inşaat faaliyetlerinde görev alan işçilerden mühendislere kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu imkânları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve her düzeydeki yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Kentte; 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutunun inşasının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip eleman sayılarını artırmaları, işleri hızlandırmaları ve kura çekilmiş, teslim edilme aşamasına gelmiş, fiziki ilerlemesi yüzde 90 üzerinde olan köylerde imalatların tamamlanması yönünde kararlar alınmıştı. Gelişmeler doğrultusunda, MASKİ 37 köyde altyapı işlerini tamamlamış ve 122 köyde çalışmalarını başlatmış ve sürdürmektedir. Yatırım İzleme Müdürlüğü, 9 köyde altyapı çalışmalarını başlatmıştır. Ay sonuna kadar 22 mahallede daha çalışma başlatılacaktır. MASKİ, daha fazla noktada ve daha organize bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İşlerde anlamlı bir hızlanma gözlemlenmektedir. Ancak, firmaların ekip sayılarında birkaç firmayı aynı hızda olmaması nedeniyle uyararak sözlerinde durmasını istedik. Fiziki ilerlemesi yüzde 90 ve üzerinde olan köylerde altyapının tamamlanmasıyla yerleşimlere başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kırsal konutlarda 3 bin 25 betonarme konutun kurasının çekildiğini anımsatan Vali Yavuz, Toplamda, "329 konut yüzde 40 ile yüzde 70 arasında, 1.200 konut ise yüzde 70 ile yüzde 100 arasında ilerleme göstermektedir" dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir