• DOLAR 32.214
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2449.62
  • ...
Batman'daki öğretmenlere madde bağımlılığı eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliğin onayı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde, Batman'da uyuşturucu madde kullanımının önüne geçebilmek amacı ile farklı kurumlardan uzman personellerinin katılımı ile kurulan "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu" çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, "Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu, ilimiz gençlerini ve öğrencilerini madde bağımlılığının zararlarından korumak ve kurtarmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan 163 rehber öğretmen, 109 okul idarecisi ve 8 lisede toplam 2 bin 190 öğrenciye ulaşılarak "Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Madde Bağımlılığının Zararları" konusunda eğitim verilmiştir." dedi.

Kurulan komisyonun tespit edilen madde bağımlılarını ve ailelerini bilinçlendirmek ve tedavi etmek amacıyla ev ziyaretlerinde de bulunduklarını belirten Acar, "Tedavi amacıyla Batman Bölge Devlet Hastanesi, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gerekli olduğu durumlarda sevkini gerçekleştirmektedir. Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu olarak2013-2014 eğitim-öğretim yılı süresince İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm il ve ilçe okullarımızda çalışmalarımız devam edecektir. Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonunun Kurulduğu 12 Nisan 2012 tarihinden 25 Kasım 2013 tarihine kadar geçen süre zarfında toplam 112 madde kullanan şahsa ulaşılmış ve madde kullanan kişilerle toplam 195, aileleri ile ise toplam 173 defa görüşülerek ev ziyaretinde bulunulmuştur." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir