• DOLAR 32.219
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2446.966
  • ...
En çok tercih edilen seçmeli ders Kur`an-ı Kerim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa geçen yıl hayata geçirilen yeni eğitim sistemi ile birlikte okullarda okutulmaya başlanan seçmeli derslerde ilk sırayı Kur`an-ı Kerim dersi aldı. İkinci sırada ise, Hz. Muhammed`in hayatı oldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hayrat Vakfı Artvin Temsilcisi, Kur`an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi Öğretmeni olan Musab Gürsel Demir, yaptığı açıklamada, seçmeli dersler arasında Türkiye genelinde 1 milyon 107 bin 19 ile en çok seçilen ders Kur`an-ı Kerim olduğunu, ikinci en çok tercih edilen dersin ise 974 bin 916 kişi ile Hz. Muhammed`in hayatı olduğunu belirtti.

Demir daha sonra, "Yaz Kur`an kurslarında çocuklarımızın öğrenebildiği Kur`an-ı Kerim Milli Eğitimin müfredatına seçmeli de olsa girmiş olması; yazın kurslarda öğrenilip sonra birçoğunun okumasını unuttuğu, her yaz tekrar elifbadan başlamak zorunda kaldığı, bu kısır döngüden kurtulmuş olması cihetiyle de okullarda verilen Kur`an-ı Kerim dersleri çok önemlidir. Öğrencilerimiz yıl boyu alacağı Kur`an-ı Kerim dersleri yaz Kur`an kurslarına da önemli bir katkı sağlayacaktır. Hayrat Vakfı olarak Kur`an-ı Kerim dersinin seçmeli olarak verilmeye başlandığı geçen yıl Artvin genelinde Kur`an-ı Kerim dersini seçen bütün öğrencilere 1721 adet Kur`an-ı Kerim ve elifba hediye etmiştik. Bu yılda bir benzer çalışmayı yapmayı planlamaktayız." İfadelerini kaydetti.

Geçen yıl ise tercih edilen dersler Matematik, yabancı dil ve Hz. Muhammed`in hayatı dersleri olmuştu.


 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir