• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muşlu gençlere farklı alanlarda kurs verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kursun açılışına Vedat Büyükersoy ile eşi Kadriye Büyükersoy, SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, SODES Proje Ofisi uzmanları katıldı.

 

Vali Büyükersoy gerçekleşecek proje ile 15-29 yaş grubunda yer alan gençlere ve sokak çocuklarına yönelik oluşturulacak gençlik merkezinde, yeteneklerini ortaya çıkarmaya yönelik sportif ve sanatsal aktivitelerle hayatın her alanında etkin olmalarının amaçlandığını ifade etti.

 

Proje hakkında detaylı bilgi veren Vali Büyükersoy; "Proje kapsamında; 20 kursiyere ney, 20 kursiyere güzel sanatlar, 20 öğrenciye tiyatro, 20 öğrenciye halkoyunları, 20 öğrenciye ise bilgisayar işletmenliği kursu olmak üzere toplam 100 kursiyere kurs verilecektir. Yine proje kapsamında okul öncesi eğitimi geliştirmeye yönelik faaliyetler çerçevesinde 60 kişilik kreş, biri üniversite öğrencilerine yönelik ve diğeri Kuran kursu öğrencilerine yönelik olmak üzere 2 adet etüt merkezi açılmış, üniversite öğrencilerinin barınma ve sabah-akşam yemeği olmak üzere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere ise bir yurt oluşturulmuştur.'' dedi.

 

Oluşturulan yurdun içinde kalacak ve eğitim görecek öğrenci ve çocukların hemen her konudaki ihtiyaçlarını görecek şekilde dizayn edildiğini belirten Büyükersoy, projede tamamlayıcı etkinlik olarak ise 100 öğrenciye yönelik Güneydoğu Anadolu Bölgesine gezi faaliyeti düzenleyerek hayatında hiç Muş'un dışına çıkma fırsatı bulamamış gençlere ve öğrencilere seyahat ettirileceğini kaydetti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir