• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Atıl durumdaki dikenli teller ekonomiye kazandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Erdemli Orman İşletme Müdürlüğündeki ormanlık sahalarda önceki yıllarda yapılmış ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan ve işlevini tamamlamış dikenli teller ekonomiye kazandırılıyor.

 

Yapılan çalışma hakkında yazılı açıklamada bulunan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "1980'li yıllardan itibaren tesis edilen ağaçlandırma sahalarında, hayvan baskısı ve tahribatını önlemek amacıyla yapılan dikenli tel ihatalarından fonksiyonunu tamamlamış, biyolojik bağımsızlığını kazanmış ağaçlandırma sahalarındaki atıl vaziyette duran dikenli telleri toplatıyoruz. Böylece; Kurumsal Kimlik açısından iyi bir görünüm vermeyen, yerde duran tellerin toplanmasıyla tabiattaki kirliliğin, yaban hayatına ve iş makinelerine verilen zararın önlenmesinin yanında en önemlisi bu galvanizli dikenli teller yeni ihtiyaç duyulan sahalarda kullanılarak ekonomiye kazandırılmaktadır." diye belirti.

 

Köylüler ile birlikte geliştirilen toplama aparatıyla 2 kişinin yaklaşık 2 ayda 11 bin 280 kilo dikenli tel topladığını bildiren Akduman, "Bunu devam ettirerek, işletme müdürlüğümüz sınırlarında işlevini tamamlamış tüm dikenli telleri toplatarak yeniden kullanıma hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmanın ülkemiz genelinde yaygınlaştırılması halinde çok önemli ekonomik, sosyal ve fonksiyonel katkı sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ise, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan bu tür faaliyetlerin, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm İşletme müdürlüklerde de aynı hassasiyetle yapılması ve çalışmaların hızlandırılmasının istendiği bildirildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir