• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
İş yerlerine ve evlere giren hırsızlık zanlıları yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bingöl merkezde çeşitli tarihlerde ev ve iş yerlerinde ev ve iş yerlerinde hırsızlık yapan hırsızlık zanlıları yakalandı.
Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Saray mahallesinde bir işyerine giren zanlılardan M.A. ayakkabı izi sonucu yakalandığı, şahsın ayakkabısı kontrol edildiğinde ayakkabı izinin olay yerinde tespit edilen iz ile birebir aynı olduğu görüldüğü ve şahıssın gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Başka bir Olayda çalınan sigaraların bulunmasına yönelik sürdürülen çalışmalarda olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE kameralarından olayda kullanılan araç tespit edilmiş ve park halinde bulunduğu, Olay tarihinde aracı kullandığı tespit edilen Ö.K. isimli şahsa ulaşılmış, Ö.K. isimli şahıs olayla bir ilgisinin olmadığını beyan etmiş ise de şahsın işyerinde yapılan aramalarda Bayram Büfe isimli işyerinden çalınan 3 bin 588 TL değerinde çeşitli markalarda toplam 523 paket sigara ile 19 TL 95 Kuruş Madeni para elde edilmiş, ayrıca yine Ö.K.'nın işyerinde toplam 604 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara elde edildiği ifade edilerek, Ö.K.'nın işyerinden elde edilen çalıntı sigaralar ile paralar Bayram Büfe isimli işyeri sahibine teslim edilmiş olup, Gümrük kaçağı sigaralar ile ilgili ayrıca 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre işlem yapıldığı" ifade edildi.

Açıklama şu ifadeler ile devam etti: "Ayrıca, Ö.K.'nın yapılan üst aramasında çok sayıda ziynet eşyaları bulunmuş, ziynet eşyalarının kime ait olduğunun tespiti için eski faili meçhul evden hırsızlık dosyaları incelenmiş, inceleme sonucu Recep Tayyip Erdoğan Mahallesinde meydana gelen Evden Hırsızlık olayında çalındığı tespit edilerek şikayetçi şahıs çağırılmış, ziynet eşyalarının şikayetçiye ait olduğu tespit edilerek sahibine teslim edilmiştir. Ö.K. nın ziynet eşyalarını çalmadığı ve hırsızlık malı olarak satın aldığının tespit edilmesi üzerine, ziynet eşyalarını çalan hırsızın yakalanması için çalışmalar başlatılmış, yapılan çalışmalar sonucu hırsızlığı yaptığı tespit edilen M.Ç. isimli şüpheli yakalandığı, M.Ç. nin bu olay haricinde 2 farklı Evden Hırsızlık olayını da gerçekleştirdiği tespit edilmiş, M.Ç. nin bu olaylarda çaldığı anlaşılan ve üst aramasında elde edilen 235 TL sahibine teslim edilmiştir."

M.A., Ö.K. ve M.Ç. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir