• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Kar Trakya`dan Giriş Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin batısı da yılın ilk karıyla tanıştı. Kar yağışı dün gece Kırklareli`de etkili olmaya başladı.

Balkanlar`ı etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Kırklareli`de etkili oluyor. Bulgaristan`a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı`nda dün gece kar yağışı başladı. Yağış zaman zaman tipi şeklinde şiddetini arttırırken, Dereköy Sınır Kapısı`na ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmıyor.
 
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de Dereköy Sınır Kapısı yolunda kontrollerini sürdürüyor. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 3 derece olduğu Kırklareli`de gece boyu sağanak bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının 30 Kasım Cumartesi günü sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.


SOĞUKLAR ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Trakya`da başlayan soğuma, Marmara`nın tamamı ve Batı Karadeniz`i de etkisi altına alarak. Soğuk hava iç ve doğu bölgelere doğru ilerleyecek ve yarın kuzey ile doğu bölgelerdeki etkisini daha da artıracak.
 
Bugün İstanbul`da hava soğuyacak, sağanaklar akşam zayıflayacak, sıcaklık gündüz 9, gece 5 derece. Ankara`da hava bulutlu, yağış kısa süreli, sıcaklık gündüz 9, gece 3 derece. İzmir`de hava güneşli, rüzgar soğuk esiyor, gece sıcaklık 7 derece.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

Türkiye`nin kuzey ve güneydoğu kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, bugün ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde beklenen sağanak, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Artvin`in kıyı kesimleri, Kastamonu`nun kuzeybatısı, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı`nın güneyi, Batman`ın kuzeyi ve Diyarbakır`ın doğusu, sabah saatlerinde İstanbul`un kuzey ve doğusu, Osmaniye ile Hatay`ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşecek.
 
Açıklamada, vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir