• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
KOSGEB veri tabanına kayıt olma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Avrupa KOBİ Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan KOSGEB Bingöl Müdürü Köksal, işletmelere KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları çağrısında bulunarak, çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.



"Avrupa Komisyonu tarafından koordine edilen kampanya, Avrupa Küçük İşletme Yasası ile uyumlu olarak Avrupa genelinde girişimi destekliyor" diyen KOSGEB Bingöl Müdürü Köksal, "Avrupa KOBİ Haftası, 37 ülkede gerçekleştirilmekte olup ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki etkinlik ve faaliyetler girişimcilere ve girişimci olacaklara olabildiği kadar yakın duracaktır. Bilgi tabanlı bir ekonomiye geçişi başarmak AB için bugün anahtar hedeflerden biridir. İçinde bulunduğumuz KOBİ Haftası 25-30 Kasım tarihlerinde tüm Avrupa çapında düzenlenecek etkinlikler ile kutlanacaktır. Ülkemizde kamu kurumları koordinatörü görevini üstlenen KOSGEB, Başkanlık birimleri ve tüm illerde yer alan Hizmet Merkezleri kanalıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecektir. Avrupa KOBİ Haftası ile KOBİ'lerin (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) desteklenmesi için AB'nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, girişimciliği desteklemek ve girişimcilerin profilini yükseltmek, gençleri girişimciliğe özendirmek amaçlanmaktadır." dedi.



Köksal, KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak girişimcilerin finansmana erişim olanaklarını iyileştirme, KOBİ'lerin rekabet gücünü artıma, teknoloji düzeylerini yükseltme, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini geliştirme, işbirliği tesisi konularında destek mekanizmalarını bölgede uygulandıklarını söyledi.



Köksal sözlerini şöyle sürdürdü, "İlimizde 01 Mart 2010 tarihinde sinerji odağı kurulmuş olup bir personelle Diyarbakır hizmet merkezi müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine başlamıştır. 25.07.2012 tarihinde KOSGEB temsilciliği olarak ismi değiştirilmiştir. 16 Ağustos 2013 tarihinde ise KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürlüğü resmen kurulmuştur. Bingöl ili ve ilçelerindeki veri tabanımıza kayıtlı tüm işletmelerimizi KOSGEB'in tüm desteklerinden faydalandırıyoruz. 2010'dan bu yana; 4 adet işbirliği güç birliği projesi, 16 adet KOBİ proje desteği projesi, 42 adet yeni girişimci desteği projesi ve yurt dışı iş gezisi desteği, nitelikli eleman istihdam desteği, tanıtım desteği, belgelendirme desteği ve benzeri genel destek programından verilen destekler kapsamında toplam 2 milyon 740 bin TL hibe ve yaklaşık 450-500 işletmeye de 37 milyon 225 bin 862 TL faizsiz kredi kullandırılmıştır. Ayrıca Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında 25'er kişilik 4 sınıf açılmış olup toplamda 100 kişiye eğitim verilmektedir. Genç ilçesinde Genç Belediyesi'yle 30 kişilik bir sınıf açılmış olup eğitim devam etmektedir. Ayrıca Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatılacaktır. Bu eğitimleri ilimiz ve ilçelerimiz bünyesinde bulunan tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile protokol kapsamında düzenlemek ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir."



"Bin 410 kayıtlı işletme var"
KOSGEB Bingöl HMM kayıtlı bin 410 tane işletme bulunduğunu ifade eden Köksal, "Gerek KOSGEB Bingöl HMM veri tabanına kayıtlı işletme sayısının artırılması gerekse KOSGEB desteklerinden faydalanan işletme sayısının artırılması için; Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Esnaf ve Sanatkârı Odalar Birliği, Bingöl Şoförler Cemiyeti, TÜMSİAD, BİNGİAD ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının gayreti ve KOSGEB Bingöl HMM ile koordineli çalışması gerekmektedir. KOSGEB Bingöl HMM bu konuda üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışmaktadır. KOBİ Haftası dolayısıyla tüm Bingöllü KOBİ'lerimizin KOBİ Haftası'nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim." diye konuştu.



KOSGEB'in veri tabanına kaydı için gerekli evraklar:
"KOSGEB'in resmi internet sayfasından giriş yaparak;
1-Kobi bilgi dokümanı
2-Kobi beyannamesi
3-Faaliyet belgesi
4-Sicil gazetesi
5-İmza sirküsü
6-Bağ-Kur veya SGK hizmet dökümü
7-Vergi levhası
Bu evrakları KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekmektedir." (Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir