• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır Büyükelçisi Türkiye`ye Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışanlarıyla vedalaştıktan sonra büyükleçilik binasından ayrılan Botsalı, "Tarihimizle birlikte Kahire Büyükelçiliğine veda ediyoruz" dedi. Botsalı`ya Maslahatgüzar Alper Bosuter ve bazı elçilik çalışanları eşlik etti.

Türk Hava Yolları`nın (THY) tarifeli 21:25 İstanbul uçağı ile Türkiye`ye dönen Büyükelçi Botsalı, saat 23.40`ta İstanbul Atatürk Havalimanı`na geldi. Eşi İnci Botsalı tarafından karşılanan Büyükelçi Botsalı, gazetecilere görüntü vermeden havalimanından ayrıldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 23 Kasım`da Türkiye`nin Kahire Büyükelçisi`nin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da aynı gün Türkiye-Mısır ilişkilerinin maslahatgüzar düzeyine indirildiğini ve Mısır`ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin`in "istenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuştu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 23 Kasım`da Türkiye`nin Kahire Büyükelçisinin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da 23 Kasım`da, Türkiye-Mısır ilişkilerinin maslahatgüzar düzeyine indirildiğini ve Mısır`ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin`in "istenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir