• DOLAR 32.221
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2470.797
  • ...
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis'te Toplum Ruh Sağlı Merkezi hizmete açıldı. Açılışta sağlıkta dönüşüm kapsamında insanların ruh sağlığının en az beden sağlığı kadar önemli olduğu belirtildi. Devlet hastanesinin yanında yapılan merkezin açılışını Bitlis valisi Veysel Yurdakul, Vali yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü, Hastane Başhekimi, Kurum Amirleri ve hastane çalışanları katıldı.

 

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Yurdakul, Bitlis'te kurumsallaşma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "İnsanın fiziki yapısının tedavisinin yapılması, onun ruhi yapısının tedavisinin yapılması, her türlü zarar ve etkiye karşı korunması gerçekten insan yaşamında özel bir alandır.Hükümetimiz, son yıllarda sağlık alanında çok ciddi anlamda projeler üreterek çalışmalar yaptı. En son kamu ve özel sağlık kurumları projesi hayata geçirildi. Bunun bünyesinde tüm üniteler hayata geçerken, bugün burada da insan psikolojisiyle ilgili Ruh Sağlı Merkezini açıyoruz. Bu anlamda Bitlis ve çevresinde, ihtiyaç sahibi başta bağımlılar olmak üzere psikoloji rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın, bir topluluk anlayışı içerisinde tedavi edilmesini çok önemsiyoruz." dedi.

 

Konuşmasında, bu tür merkezlerin hem nitelik hem de nicelik olarak sayısının artırılması gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, " Bu merkezimizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz hatta mahkemelerimizin birlikte destek vererek, hedef kitleyi tespit ederek, o insanlarımızı hayata kazandırmak, ailesine kazandırmak, bu ülkenin gelişmesine ekonomisine kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erkal'da yaptığıkonuşmada, "Merkezimizin amacı, bu tür ağır ruhsal bozuklukları olan hastalara hizmet vermek, alevlenmeleri engelleyerek hastaneye yatış sıklığını ve hastaların yeti yitimini azaltmak, sosyal becerilerini artırmak, hastaları topluma yeniden kazandırmaktır. Bitlis Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara sunulan ruh sağlığı hizmetini bir bütün olarak değerlendirmekte ve bu kişilerin hizmetten en iyi şekilde yararlanılması için ekip anlayışıyla her türlü önlemi almaktadır. Bağlı olduğu sağlık kurumu ve diğer kurumlarla koordinasyon işbirliği içerisinde çalışmakta, rehabilitasyon konusunda hastaların özeliklerine uygun psikososyal destek programlarını geliştirerek rehabilitasyon sürecinin devamını sağlamaktadır. Merkezimizde bu anlamda masa tenisi, satranç, al sanatları, resim yapma, tavla, kütüphane,internet erişimi,müzik saati gibi etkinlikler düzenlenmektedir" dedi.

 

Açılış töreninden sonra Vali Yurdakul ve beraberindekiler merkezi dolaşarak incelemelerde bulundu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir