• DOLAR 34.181
  • EURO 37.86
  • ALTIN 2905.565
  • ...
Batı Raman Kampüsünde ağaçlandırma hazırlıkları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Raman kampüsünü yeşillendirme çalışmaları kapsamında Batman İl Özel İdaresi, çevre projelerine katkı sağlamak, sürdürülebilir çevre politikalarını uygulama adına iş makineleriyle Batı Raman Kampüsü alanında palyeleme işlemleri yaptı.

“Daha Yeşil Bir Kampüs” mottosuyla üniversite kampüs alanında her yıl ağaçlandırma için fidanları toprakla buluşturan Batman Üniversitesi, 2024 yılı sonbahar mevsimi için de boş olan arazilere ağaçlandırma yapılması için hazırlıklara başladı.

Arazilerin fidan dikimine uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Batman Üniversitesi ve Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikim alanları projelendirilerek, gerekli fidan ve tecrübeli personelin temin edilmesi için anlaşma sağlandı.

Fidan dikim günü için Batman Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlıklar sürdürülerek, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek için ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Batı Raman Kampüsünde gerçekleşecek olan etkinliğe ev sahipliği yapılacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Batı Raman Kampüsümüzde bulunan yeşil alanları korumak, ağaç varlığını artırmak, erozyon kontrolünü sağlamak, toprak, su ve bitkiler arasındaki dengeyi sağlamak, biyolojik çeşitliliği ve toplumun çevre duyarlılığını geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Destek olan bütün kurumlarımıza Batman Üniversitesi adına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir