• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
İran Halkından Esad`a: Katliamı Durdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran halkı, diktatör Esad rejimine karşı direnen Suriye halkının yanında olduğunu ilan etti. İranlı tüm muhalif gruplar bugün yaptıkları bir açıklama ile İran halkının Suriye`de halkın yanında olduğunu belirtti.

İran`daki tüm muhalif grupların çatısı altında birleştiği Yeşil Hareketi adına yapılan açıklamada, "İran Yeşil Hareketi, Suriye ve Libya rejimlerinin koltukları adına yaptıkları katliamlar karşısında büyük üzüntü duymaktadır. Bu mübarek Ramazan ayında dualarımız sizinle. Allah`ın her sizinle olduğuna eminiz. Zafer sizin ve bütün dünyanın özgür halklarına çok yakındır" denildi.

Suriye diktatörü Beşşar Esad`ın 5 ayda ülkede akan tüm kanın sorumlusu olduğu belirtilen beyanda, baskıcı ve diktatör Esad rejimine karşı yapılan gösterilerin meşru olduğu bildirildi. İranlı muhalifler, Esad`ın daha fazla dökmeden yargılanmasını talep etti.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: "Suriye ve Libya`daki diktatör rejimlerin sonu da Mısır ve Tunus gibi olacaktır. Koltukları için halklarının insani ve özgürlük taleplerine ateş ile cevap veren bu iki rejimin ıslah olması çok zor görünüyor. Şimdi de ayakta kalmak için ülkelerini yabancı işgaline zemin hazırlayan Kaddafi ve Suriye rejimleri, Libya ve Suriye`yi büyük bir ateşin içine çekmeye çalışmaktadırlar. Her ikisi de şunu çok iyi bilmeli ki, bu koltuk sevdaları sonunda bitecek ve zafer eninde sonunda halkların olacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir