• DOLAR 35.469
  • EURO 36.412
  • ALTIN 3065.52
  • ...
Muş'ta mermercilik gelişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Mermerciliğini Geliştirme Projesi'yle DAKA'ya bir proje sunan Boymer Mermer, Mali Destek Programı (MDP) kapsamında 429 bin 650 TL hibe desteği aldı. İlk etapta 6 olan işçi sayısını 24'e çıkaran firma, 2 olan ürün çeşidini 4'e yüzde 30 olan üretim kapasitesini de 2,5 kat artırarak yüzde 80'e çıkardı.

"DAKA'dan alınan hibe desteği ile üretim ve istihdam kapasitesi arttı"
Daha önce Muş'ta lokantacılık yaptıktan sonra tüketimden üretime geçmek için mermercilik sektörüne giren işletmenin ortaklarından Resul Tekin, "2004 ile 2008 yıllarında arasında Muş merkezde lokanta işletmeciliği yapıyordum. Mermer işine girmemizdeki amaç ise artık tüketim yerine birazda doğup büyüdüğümüz şehrimize üretim anlamında katkı yapmak amacıyla bu işe başladık. Mermer işine şuandaki ortaklarımızdan Bayram Sarıoğlu'nun tavsiyesi üzerine girdim. Fabrikadaki üretim kapasitesini artırmak için ağabeyimin girişimi sonunda DAKA'daki KOBİ desteğinden faydalanmak için proje hazırladık. Daha önce tek makinemiz vardı. DAKA'dan aldığımız 429 bin 650 hibe destekle ile 5 adet son teknoloji makine ile idari binamızı yaptırdık. Daha önce fabrikada 6 işçi istihdam ederken, aldığımız hibe desteği ve yeni makinelerle birlikte işçi sayısını sezon içinde 24'e çıkardık. Gelen siparişleri zamanında yetiştirince de ticari hayatımızda da olumlu anlamda değişimler oldu. Bu kez fabrikaya daha fazla sipariş gelmeye başladı ve kazancımız daha da artmaya başladı" dedi.

"Mermer hammadesini Muş'ta çıkararak il dışına bağımlı olmak istemiyoruz"
Mermerin hammaddesini Diyarbakır'dan getirdiklerini kaydeden Tekin, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikada işlendikten sonra başta Muş olmak üzere diğer illere gönderdiklerini söyledi. Ürünün Pazarı konusunda da bir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Tekin, "Şuanda yoğun bir şekilde mermer talebi geliyor. Sadece Muş merkeze değil, Ağrı-Bingöl arasındaki tüm il ve ilçelerin hepsine ürünlerimizi gönderiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz hammaddeyi Muş'tan çıkarmak. Bu bölgede mermer rezervi bulabilirsek, kendi imkânlarımızla çıkarıp bundan sonra il dışına bağımlı olmak istemiyoruz. Hammaddeyi ilimizde çıkarırsak o zaman işçi sayısını da yüzde 100 artırarak 50'ye çıkarırız" diye konuştu. ( Şirin Çağlayan - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir