• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Densizliğin bu kadarına pes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Akıl almaz olay Van merkez İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı arifesinde 7 aylık çocuğu vefat eden Erdal Oruk, Tabii olarak çocuğunu mahalle mezarlığına defnetti. Çocuğunun mezarını ziyaret eden Oruk, mezarın yerinde olmadığını görünce büyük bir şok yaşadı.

Konuyla ilgili mağduriyetini İLKHA'ya anlatan baba Oruk, kendisinin haberi olmadan çocuğunun mezardan çıkarıldığını belirterek, bunun büyük bir densizlik olduğunu ve bunu asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Çocuğunu gömüldüğü mezarın betonla kapatıldığını söyleyen Baba Erdal Oruk, çocuğunun mezarının kendisinin izni olmaksızın açılıp farklı bir yere taşındığını ve bunun kabul edilir bir durum olmadığını söyledi.

"Çocuğumun burada olup olmadığını dahi bilmiyorum"
Bunu mezarlık görevlilerine sorduğunda büyük bir densizlikle kendisine "Boş ver alan almış sana iyilik etmiş" dediklerini öne süren Oruk, şuan çocuğunun o mezarda olup olmadığını dahi bilmediğini belirterek, "Kendilerince yaptıkları bu mezarda çocuğum bulunuyor mu bulunmuyor mu? Ondan dahi emin değilim. Ondan da endişeliyim acaba bebeğim şu an bu mezarda mı? Gerçekten ya da gömülürken şer-i hükümler yerine getirilmiş mi? Ondan da emin değilim onun için bir an önce yetkililerin bu saçmalığa son verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"7 aylık Çocuğunu kendisinden habersiz mezardan çıkarmışla"
Kurban Bayramı'nın arefe gecesi 7 aylık çocuğunun vefat ettiğini hatırlatan baba Oruk, çocuğunu şer-i hükümlere göre mahallerinin mezarlığına gömdüklerini hatırlatarak, "Ondan sonra ben arada bir gelip burada çocuğumu ziyaret ediyordum. Yasin okuyordum. En son bugün geldiğimde gerçekten de beni çok çok üzen bir olayla karşılaştım. Çocuğumu gömdüğüm yerde olmadığını ve keyfi bir muamele ile mezarından çıkarılıp başka bir yere gömüldüğünü gördüm. Bu da benim çok zoruma gitti. Buradaki bekçilere sordum onlar kendilerinin yapmadığını belki diğer vardiyadakilerin yapmış olabileceğini söylediler. Onların dışında başka birinin bunu yapması da düşünülemez. Mutlaka onlar yapmış ve ya onların izni dahilinde yapılmıştır" şeklinde konuşarak olaya tepki gösterdi.

"Olayın peşini bırakmayacağım"
Böyle bir şeyin kendi izni olmadan yapılmasının hukuki anlamda da suç olduğunu belirten baba Erdal Oruk, olayın peşini bırakmayacağını ifade ederek, "Haliyle ben babasıyım. Vefat etmiş en güzel şekilde İslami farizaları yerine getirerek gönlümce onu defnetmişim. Benden sonra başkası gelip benim iznim ve haberim olmadan onu rast gele başka bir yere defnetmesi kabul edilir bir durum değil ki az önce de belirttiğim. Gibi nasıl gömdükleri de muamma" diye konuştu.

Oruk, çocuğunun 7 aylık iken vefat ettiğini ve isminin ise Muhammed Emin olduğunu dile getirdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir