• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Ünv. Hocası Başörtüsüne Destek İçin Örtündü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada`nın Fransız bölgesi Quebec eyaletinde iki üniversite hocası başörtüsüne getirimek istenen yasağa karşı müslümanlara destek vermek için örtündü.

Concordia Üniversitesi`nin önde gelen isimlerinden Nora Jaffary, eylemin bir dayanışma gösterisi olduğunu söyledi.
Quebec`te bir süreden beri tartışılan ve Eyalet Parlamentosu`nun hazırladığı yeni Hak ve Özgürlükler Beyannamesi dini kıyafet ve sembollere yasak getiriyor. Ancak tartışmalar İslam karşıtlığına dönüştüğü ve özellikle müslüman kadınlara yönelik tacizlerin arttığı bildiriliyor.
Kamuda örtüyü yasaklayacak olan düzenleme öğretmenlerden devlet çalışanlarına, doktorlardan öğrencilere herkesi etkileyecek.

Tüzüğü reddeden Jaffary`nin yanı sıra McGill Üniversitesi siyaset bilimi profesörü Catherine Lu da protesto için derslere örtülü girmeye başladı.

Jaffary öneri gündemden kalkana kadar kampüse örtülü geleceğini açıkladı.
Yasağın Quebec`teki Müslüman kadınları hedef aldığını söyleyen Concordia profesörü, dayanışma adına bu eyleme başladığını elirtti.

Müslümanlar Kanada`nın 33 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 2,8`ini oluşturuyor. Kanada`nın ikinci büyük Müslüman nüfusa sahip eyaleti olan Quebec aynı zamanda Müslümanların enfazla ayrımcılık ve ırkçılıkla karşı karşıya kaldığı bölge.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir