• DOLAR 32.51
  • EURO 34.607
  • ALTIN 2499.109
  • ...
Gazze`deki İşsizlik Oranı Yüzde 50`ye Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Ambargoya Karşı Halk Komitesi" Başkanı Cemal el-Hudari, "Kilometrelerce Gülücük-23 Kafilesi"nin de hazır bulunduğu basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ambargunun şidetlenmesi ve sınır kapılarından inşaat malzemelerinin geçişinin engellenmesinin ardından Gazze`deki işsizlik oranı yüzde 50`ye ulaştı" dedi.

Hudari, "israil yönetiminin yapı malzemelerinin girişine izin vermemesi nedeniyle yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki sağlık, çevre ve eğitimle ilgili birçok proje durdu. Geçen aylarda yüzde 30 olan Gazze`deki işsizlik oranı yüzde 50`ye yükseldi" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler`e, Avrupa Birliği`ne ve bütün özgür dünyaya,  israil`in Gazze`ye uyguladığı ambargoya son vermesi için girişimde bulunması çağrısı yapan Hudari, "Gazze ablukasının bütünüyle sona ermesini, herhangi bir yasaklama olmaksızın ürünlerin giriş çıkışına izin verilmesini, sınır kapılarından güvenli geçişlerin sağlanmasını, Gazze Uluslararası Havaalanı`nın yeniden inşa edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan "Kilometrelerce Gülücük-23 Kafilesi" Başkanı Isam Yusuf, "Gazze`ye tek bir neden için geldik. Sloganımız Gazze`deki israil işgaline son ve bütün Filistine özgürlük" dedi.

Gazze halkına yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan "Kilometrelerce Gülücük- 23 Kafilesi", 21 Kasım`da Refah Sınır kapısından Gazze`ye girmişti. Çeşitli ülkelerden yardım gönüllülerinin katıldığı "Kilometrelerce Gülücük- 23 Kafilesi" Gazze`de yaşanan drama dikkati çekmeyi ve bölge halkına yardım ulaştırmayı hedefliyor. Çoğu Cezayir vatandaşı 52 yardım gönüllüsünden oluşan bir önceki kafile, 26 Haziran`da Refah Sınır Kapısı`ndan Gazze`ye ulaşmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir