• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde tedbirler arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi kış aylarında yaşanan hasta yoğunluğunu azaltmak için aldığı tedbirleri basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı. Her sene kış aylarında birden fazla hastanın aynı yatakta kalması ile sürekli haber olan Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi bu sene kış aylarında oluşabilecek yoğunluk için bazı tedbirler aldı. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Turhan Solhan, "Şanlıurfa'daki hastanelerin yoğunluğu Şanlıurfa merkezden kaynaklanmıyor ilçelerden buraya ciddi manada hasta akışı var." dedi. Tedbirler kapsamında Siverek Viranşehir ve Birecik hastanelerinin kapasitelerini artırdıklarını merkezin yükünün biraz daha hafiflediğini belirtti.

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ahmet Güzelçiçek de yaptığı açıklamada 1 milyon 700 bin olan Şanlıurfa nüfusunun 850 bininin çocuk olduğunu söyledi. Hastanelerinde 43 hekimin ile idari hizmetler dahil toplam 600 personellerinin olduğunu ifade eden Güzelçiçek, "Pediatrik yoğun bakım yatak sayısı 6 iken yeni doğan (küvöz sayısı) 28 idi. Vantilatör yetersizdi. Yoğun bakım standartları karşılayamıyordu. Şuan pediatrik yoğun bakım yatak sayısı 24 yeni doğan yatak sayısı (küvöz sayısı) ise 50'dir. Vantilatör sayısı arttırılmış hepafiltreler ile yoğun bakım standartlarına ulaştırılmış. Toplamda 34 olan yoğun bakım yatak sayısı 74'e çıkarılmıştır." dedi.

Hiçbir merkezde çocuk yoğun bakım ünitesinin bulunmadığını vurgulayan Güzelçiçek, hem ilçelerden hem de çevre illerden yoğun bakım için çocuk hastaların Şanlıurfa'ya getirildiğini ifade etti. Güzelçiçek, özellikle kronik hastalığı olan uzun süre yoğun bakımda kalan hastaların olduğunu belirtti.

Güzelçiçek, 229 olan yatak sayısı, idari birimin dışarıda yer kiralanarak oraya taşındığını, bu bina yerine 37 yataklı bir servisin eklendiğini, geçen yıl bakanlığın desteği ile 60 yataklı prefabrik servisi hizmete açıldığını, ileriki günlerde açılışı yapılacak olan 42 yataklı servis ile hastane kapasitesinin 360 yatağa çıkarılacağını söyledi.
Kışın gelmesi ile hasta sayısının artması dolayısı ile 360 yatağın ihtiyaca cevap veremediğini, hasta sayısının artması durumunda Kamu Hastaneleri Birliği Şanlıurfa Sekreteri ile birlikte bir çözüm bulacaklarını belirten Güzelçiçek, ilçe hastaneleri yatan hasta konusunda güçlendirilirse bu sene bir yatakta çok hasta vakasını yaşamayabileceklerini ifade etti. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir