Dicle Üniversitesinde 2 bin 5 yüz kişiye aşure ikram edildi
Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler ve Tarım Meslek Yüksekokulları tarafından bu yıl üçünsü düzenlenen Aşure günü etkinliğinde öğrencilere ve personele aşure ikram edildi.
DİYARBAKIR - Aşure günü etkinliği kapsamında Dicle Üniversitesi tarafından hazırlanan 2 bin 5 yüz kişilik aşure, öğrencilere ve akademik personele dağıtıldı.
Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, bu yıl aşure etkinliklerinin üçüncüsünü düzenlediklerini ve ileriki yıllarda da düzenlenecek aşure etkinlikleri ile bu günleri geleneksel hale getireceklerini belirtti.
Aşure gününün önemine vurgu yaparak güzel bir etkinlik sergilendiklerini dile getiren Karaaslan, "Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Bize destek olan, emeği geçen herkese de teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.
Dicle Üniversitesi Aşure Günü Etkinlikleri kapsamında yapılan aşureler kampüste dört ayrı noktada ve lojmanda dağıtıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)