• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Suriyeli Aileye Mustazaflar Cemiyeti Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Suriye`deki iç savaştan dolayı ülkeyi terk etmeler devam ediyor. Suriye`den Kömürlü üzerinden Türkiye`ye girerek karayolu ile Mersin Otogarı`na gelen ve yokluktan dolayı 2 gündür Mersin Otogar Camisi`nde yatan Suriyeli aileye, Umut Kervanı Platformu üyesi olan Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi Yardım Komisyonu sahip çıktı.

Otogarda bir vatandaşın yönlendirmesi sonucu ellerindeki not ile Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesine başvuran 5 çocuklu aile, 2 gündür otogar camisinde aç susuz bir şekilde kaldıklarını ve İzmir`e akrabalarının yanına gitmek istediklerini fakat yokluktan dolayı gidemediklerini söylediler. Bunun üzerine Mustazaflar Cemiyeti Yardım Komisyonu aileye sahip çıktı.

Umut Kervanı Mersin Basın Sözcüsü Ömer Faruk Ayhan, Suriyeli ailenin ellerindeki bir not ile kendilerine başvurduğunu ve ellerinden geldiğince Suriyeli aileye yardım edeceklerini söyledi.
 
İlke Haber Ajansı`na konuşan baba Hasan Osman şunları dile getirdi: "2 gün önce Suriye`den Kömürlük`e geldik. Oradan karayolu ile Mersin`e geldik. Paramız olmadığı için otogar camisinde iki gün aç susuz kaldık. İzmir`e akrabalarımızın yanına gitmemiz için kimse bize yardım etmedi. Bunun üzerine bir vatandaşa bize Mustazaflar Cemiyeti`ni tarif etti. Bizde buraya geldik. Allah kendilerinden razı olsun bize yardım ettiler. Karnımızı doyurdular. Bize İzmir`e gitmemiz için biletimizi ayarladılar." dedi.

Hayırseverlere seslenen Baba Hasan Osman, "Biz Suriye`den geldik çocuklarımız hasta. Suriye`de savaş oluyor. Ekmek yok bir şey yok. Bu çocuklar hep hasta. Biz çölde yattık. Suriye`de savaş olduğu için biz zor duruma düştük. Sizden yardım istiyoruz. Çocukları yatırmak içi hiçbir şey yok. Buralarda rezil olmuşuz. Biz sizden yardım istiyoruz." diye belirtti.

Anne Leyla Osman ise şunları dile getirdi: "Savaş çok zor. Ekmek yok. Biz buraya geldik otogarda kaldık. Çocuklarımız hepsi hasta oldu. Bize bir ev bulun. Bu halden kurtulmak istiyoruz. Çocuklarım rezil oldu. Para yok, ev yok. Bizi de kurtarın bu halden." dedi.

Daha sonra Umut Kervanı Platformu üye olan Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi Yardım Komisyonu aileyi giydirdi.

Giydirme esnasın İLKHA`ya konuşan Yardım Komisyonu Başkanı Mehmet Derman şunları söyledi: " Öncelikle bu mağdur aileyi sevindirdiğimizden dolayı Allah`a hamd ediyoruz. Hayır sahipleri bize destek olduğu müddetçe Allah`ın izni ile bu ailelerin mağduriyetlerini gidermeye gayret göstereceğiz." dedi.

Derman, aile hakkında ise şunları söyledi: "Bu aile bize müracaat ettiklerinde çok mağdur bir durumdaydılar. İki gün aç olarak otogarın camisinde yatan bu aile, geldiklerinde -açlıktan takatleri kalmamıştı. Allah`a hamd olsun gereken misafirperverliği gösterdik. Yemek yedirdik. Şimdi üstlerini başlarını giydiriyoruz. Bu çocukların yüzlerinde ki bu gülümsemeler, bu sevinç gerçekten bizi memnun ediyor. Hayır severlerden gereken yardımlarını esirgememelerini rica ediyoruz." dedi.

Daha sonra aile, bir araç ile İzmir`e gitmek üzere Mersin Şehirler Arası Otobüs Terminali`ne götürüldü. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir