• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"28 Şubat'ta en büyük sıkıntıyı Bursa çekti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da faaliyet gösteren Bursa 28 Şubat Platformu gönüllüleri Ankara'da görülen 28 Şubat davasını izlemeye gidiyor. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı ve derneğin Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk yaptığı açıklamada, 36. duruşmanın yapıldığını hatırlatarak, 37. duruşma için Bursa 28 Şubat Platformu olarak Ankara'ya bir otobüsle harekete ettiklerini söyledi.

 

Ankara'ya 5. seferleri olduğunu ifade eden Çelenk, Bursa 28 Şubat Platformu'nun doktorlardan, avukatlardan, öğretmenlerden ve başörtüsünden dolayı mağdur olanlardan oluştuğunu belirtti.

 

Platformun her geçen gün daha da gelişerek faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Çelenk, "28 Şubat biliyorsunuz bu milletin asli değerlere sahip olan insanları değerlerinden koparma girişimiydi. Ama Allah'a şükürler olsun, 15-16 yıl sonra da olsa Adalet tecelli etmek üzere Ankara'da 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanma faaliyeti devam ediyor." şeklinde konuştu.

 

Hedeflerinin gerek müşteki olarak gerekse de müdahil olarak, Ankara'daki davalara katılarak her birinin Bursa üzerinden veya bulundukları şehirlerden davaya müdahil olma dilekçelerini verdiklerini belirten Çelenk, "Arkadaşlarımız bizzat dilekçelerini Ankara'da 13. Ağır Ceza Mahkemesine verdi. Ve her geçen gün müdahil ve müşteki sayısı artıyor. Ben inanıyorum ki, Bursa'dan da bu katılım her geçen gün artacaktır." diye konuştu.

 

Bursa'nın 28 Şubat sürecinde pilot bölge olarak seçildiğinin altını çizen Çelenk, "O zamanın valisi Orhan Taşanlar, Genelkurmay eski İkinci Başkanı Çevik Bir'den aldığı emirleri direkt olarak gerek üniversite gerek Milli Eğitim camiasında gerekse de daha farklı Sivil Toplum Örgütlerine baskı yaparak uygulatıyordu.

 

O dönemde en çok sıkıntı çeken yerlerin başında Bursa'nın geldiğini kaydeden Çelenk, "Bunu bütün Türkiye kamuoyu bilmektedir. Bursalılar da bunun gereği olarak bu platforma katılarak davaya müdahil olarak dün ki sıkıntıların tekrar yaşanmaması, gelecek nesillerin gelecekteki çocukların daha müreffeh, daha güzel bir ülkede inandığı şekilde yaşaması, inandığı şekilde giyinmesi, inandığı tarza göre hareket etmesi nokta-i nazarında geleceğin güvencesi açısından bugün bu faaliyetlerini yürütmektedir."ifadelerini kullandı.

 

Çelenk son olarak, bütün kuruluşlara, 28 Şubat Platformu'nun yapmış olduğu bu faaliyete en kısa zamanda katılıp Ankara'ya seferler düzenlemeye Ankara'daki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunu doldurma çağrısında bulundu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir