• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İlim Der, Kerbela Programı Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE- Osmaniye İlim Ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) tarafından, Hz. Muhammed`in torunu Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela`da şehid edilişinin 1374 yılı münasebetiyle, dernek üye ve gönüllülerine yönelik Kerbela programı düzenledi.
 
Derneğin üye ve gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak İsa Emre Hoca katıldı.
 
Programda konuşan Emre Hoca, "Bugün Hz. Hüseyin`in Kerbela`da Şehid edilişiyle ilgili burada bulunmaktayız. Bizler imamın hayatını bir roman gibi okuyup onunla hüzünlenelim, ağlayalım ama bununla yetinmeyelim. O`nun hayatını, gayesini ve mücadelesini anlamamız için, O`nun kıyamını iyi tahlil etmemiz gerekir" dedi.
 
Emre Hoca konuşmasının devamında, İmam Hüseyn`in hayatından, kıyamından ve mücadelesinden kesitler sunduktan sonra, "Resulullah (s.a.v.), `Hüseyin bendendir ben de Hüseyindenim. Hüseyin`i seveni Allah da sevsin.` diye buyuruyor.
 
Bugün bize düşen Kerbela`yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Ondan dersler ve ibretler çıkarmaya ihtiyacımız vardır." ifadelerini kullandı.
 
Duygulu anların yaşandığı programda grup selamın seslendirdiği ezgiler ve misafirlere yapılan ikramların ardından sona erdi. (Abdulkadir Alakuş-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir