• DOLAR 32.448
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2472.736
  • ...
Başbakan Irak`a Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erdoğan, Bağdat ziyaretinin hemen ardından Erbil ve Kerkük`e gidecek. Irak ile yeniden düzelen ilişkiler her seviyede kendini göstermeye başladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Bağdat ziyaretine cevap olarak Irak Başbakanı Nuri el Maliki aralık ayında Ankara`ya gelecek. Aynı ay içerisinde Başbakan Erdoğan, Bağdat`a gidecek. Erdoğan, Bağdat programının devamında Irak Kürdistanı`na geçerek Irak Kürdistanı Yönetim Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile ikili görüşmeler yapacak.

Erdoğan`ın Irak çıkarması öncesinde Maliki yönetimi ile Barzani yönetimi arasında yoğun bir trafik yürüyor. Merkezi hükümet ile Irak Kürdistan yönetim liderleri Türkiye ile yapılacak anlaşmaları büyük ölçüde tamamladı. Bu çerçevede Kürt petrolü, Kerkük Yumurtalık boru hattından Adana`ya akacak.

NECEF DE PROGRAMDA

Başbakan Erdoğan`ın Irak temaslarında Kerkük ziyaretide bulunuyor. Başbakanlık kaynakları, Erdoğan`ın Şiilerin yoğun olarak yaşadığı ve merkez olarak kabul edilen Necef`i de programa dahil edebileceğini belirtiyor.
 
Bu arada Neçirvan Barzani, bugün Türkiye`ye geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Barzani`yle görüşecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir