• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Cezaevindeki mahkumlara dokumacılık kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA- Cezaevindeki 20 mahkuma yönelik 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında verilen Gördes Dokumacılığı Kursunun tanıtım toplantısı, Manisa E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda yapıldı.

Tanıtım toplantısınaKültür ve Turizm  İl Müdürü Erdinç Karaköse, Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, Manisa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik ile Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim Uzmanı İlker Demircioğlu katıldı.

Projenin başlangıcından itibaren 20 kursiyer mahkum, Gördes halılarını dokumayı öğrenerek, 6 aylık kurs süresi içerisinde, 2 adet 80x130 cm ve 30 adet 60x60 cm. boyutlarındaki halıları dokumaları planlanıyor.

Projenin uluslararasında ödül aldığını söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, " Böyle bir projenin, Manisa'da Gördes Düğümü olarak dünyada da tanınmış kültürel mirasımızın yaşatılması amacıyla yapılması, ilimiz açısından çok önemlidir." dedi.

Anadolu'da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırma amacıyla yürütülen söz konusu proje kapsamında, ilk defa bir cezaevinde 20 mahkuma eğitim veriliyor. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir