• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ve Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde uygulamaya konulan 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' nin 2. ayağı olan 'Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi' nin ilk tanıtım toplantısı, , TPAO Kristal Park'ta yapıldı.

 

Toplantıya, Vali Arslan'ın eşinin Hümeyra Arslan'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Vali yardımcıları ile İlçe Kaymakamlarının eşleri, çeşitli Kurum amirleri ile kadınlara yönelik çalışmalar yürüten STK temsilcileri katıldı.

 

Gönül Elçileri Projesi'nin önemini anlatan tanıtım filminin sunumuyla başlayan toplantıda, katılımcılar tek tek söz alıp, Batman'da yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, projeye sunacakları katkı konusunda bilgi sundular.

 

Toplantıda yaptığı konuşmada, kadın dernekleri ile ilgili kurumların, işbirliği içerisinde projeyi yürütmeleri gerektiğini belirten Vali Arslan'ın eşi Hümeyra Arslan, kadın derneklerinin sahada çalışması nedeniyle, bu konudaki deneyimlerinden faydalanılması gerektiğini vurguladı. Arslan, "Bu proje ile öncelikle eğitimi yarım kalan kadınların eğitimlerinin tamamlanmasının sağlanacağını belirterek, bu eğitimden sonra, kadınların meslek edindirme kurslarına yönlendirileceğini belirtti.

 

Vali Yardımcısı Çağlar ise projenin amacı ve önemi konusunda bilgi vererek katılımcıların projeye destek sunmalarını istedi.

 

Toplantıda ilgili kurum müdürleri söz alarak projenin gerçekleşmesi konusunda gerekli destekleri sunacaklarını vurguladılar.

 

Daha sonra toplantıda kadın dernekleri yöneticileri ve katılımcılar, proje kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, proje için gerekli desteği sunacaklarını belirttiler.

 

Toplantı sonunda, katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çekildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir