• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Bursa Mustazaf-Der Gönüllüleri İftarda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Şube binasının damında gerçekleştirilen iftar programı Abdulbari Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim`le başladı. İftar yemeği ve kılınan akşam namazından sonra Abdulbari Hoca, hak ve batılı anlatan bir konuşma yaptı.

 

"Allah`u Teala ramazanımızı mübarek kılsın, Ramazanı cehennemden azad olmayı ve merhametine nail olmayı vesile kılsın" diyerek konuşmasına başlayan Abdulbari hoca, Allah`u Teala`nın konuların iyi anlaşılması için darbı meseller verdiğini ifade ederek, "Allah bize konuları anlatır ve bu konulardan soru sorar ama soruların cevabını vicdanımıza, yapımıza ve ahlakımıza havale eder. İşte bu konulardan bir tanesi de Mülk suresinde geçiyor. "Şimdi yüzü üstü kapanarak yürüyen mi doğru yoldadır, yoksa dosdoğru yol üzerinde düzgün yürüyen mi doğru yoldadır" yüz üstü yürümek demek hak ile batılı bir birinden ayırmadan hareket etmek meselelerin nereye gittiğinden habersiz olmak demektir.

 

Şimdi vicdanlara soralım, hak ile batılı bir birinden ayırmayan mı doğru yoldadır yoksa peygamberlerin yolunda yürüyen hedeflerinin nereye varacaklarını bilen insanlar mı doğru yoldadır? Caminin yolunu kendine yol edinen mi doğru yoldadır yoksa caminin kapısından hiç geçmeyen insanla rmı doğru yoldadır? İnsanların haklarına riayet eden mi doğru yoldadır yoksa helal mi haram mı yetimlerin, perişan insanların malını yiyen insanlar mı doğru yoldadır? İşte insanlar bu sorulara vicdanlarıyla cevap vermeli amelleri ile cevap vermelidir" diye konuştu.

 

Bu ayda yapılan amellerin bire binle mükafatlandırıldığını ifade eden Abdulbari Hoca, "Cennetin yolu salih amelden geçer, cennetin yolu camiden geçer, cennetin yolu Ramazandan geçer" diyerek okuduğu dua ile konuşmasını sonlandırdı.

Mehmetşah Mikyas - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir