• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
BDP`li Başkan: İftar Bize Ters
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye Başkanı`nı `Sizi de bekliyoruz` diyerek valiliğin iftar davetine çağıran Şahin`e yanıt net oldu: İftar yemeği bize ters düşer!

Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olur olmaz yollara düştü; iktidar partisinin genel seçimde az oy aldığı illeri geziyor. Şahin`le (Hakkari ve Van`ın ardından gittiği) AK Parti`nin milletvekili çıkartamadığı Tunceli`deydik.

Bakan Şahin, Tunceli`nin BDP`li Belediye Başkanı Edibe Şahin`le de görüştü cuma günü. Kabinenin tek kadın bakanı ile BDP`li kadın belediye başkanı...

Tunceli Belediye Başkanlığı`nda gerçekleşen görüşmede, konuşmasına Tunceli`yi diğer illerden ayırt etmediklerini söyleyerek başlayan Şahin şöyle devam etti, `Biz etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliği reddediyoruz. Tunceli ne kadar mutluysa İzmir, Ankara, İstanbul da o kadar mutludur. Toplumsal barış ve huzur birliktelikten geçer.`

Bakan Şahin, Tunceli Belediye Başkanı`nı Vali Mustafa Taşkesen`in vereceği iftara davet etti. Herkes davetliydi o iftara... Milletvekilleri, mülki amirler, kentin ileri gelenleri, huzurevinin ve çocuk yuvasının sakinleri, engelliler, şehit yakınları, gaziler... `Sizi de bekliyoruz` dedi Fatma Şahin, belediye başkanına... Yanıt kısa ve netti: İftar yemeği bize ters düşer!

Bakan Şahin anlamaya çalışan gözlerle bakınca BDP`li Tunceli Belediye Başkanı devam etti, `Bizim için oruç yani Muharrem, matem anlamına gelir. Yas orucu olduğu için en mütevazı şekilde yapılır.`

Fatma Şahin, `Bizim için de iftar, bütün gün aç kalıp sonra masadaki her şeyi silip süpürmek değildir` dedi gülümseyerek. Belediye Başkanı bir kez daha, `Beni zorlar. İftara gelmem. Gelmeyeyim` dedi.

Vali espriyle konuyu geçiştirmeye çalıştı... Kendisi de Tuncelili olan AK Parti MKYK üyesi Füsun Kümet açıklamalara girişti... Sonuçta sohbetin tadı kaçtı!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir