• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Hani İrşad-Der Suriyeli Aileye Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hani ilçesi`nde faaliyet gösteren Hani Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet nedeniyle Hani Merkez mahallesi Barakalar semtinde kalan Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı. İrşa-Der tarafından organize edilen Suriyeli aile için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda, giyim ve ev eşyası sığınmacı aileye evlerinde teslim edildi. Dernek gönüllüleri, yaptıkları yardımları muhtaç ailenin adresine teslim ederken yardım alan aileler, derneğe ve yardımda katkısı olan hayırseverlere dualar ettiler.

Yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil; açlık sınırının altında yaşayanların sahipsiz bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, "Verilen sadaka sıkıntı ve belayı giderir. Bizler muhtaç ailelere yardımlarda bulunurken aslında kendi malımızı temizliyor ve sıkıntı, belaları kapımızdan uzaklaştırıyoruz. İnşallah yapılan bu yardımlar misafirlerimizin sıkıntılarına küçük de olsa bir derman olur. Yardımın büyüğü, küçüğü, şekli olmaz. Önemli olan gönülden ve içten yapılmış olmasıdır." Dedi.

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan İrşad-Der Yardım Komisyonu Başkanı Nihat çam, muhtaç ve mağdur durumda olan Suriyeli sığınmacılara her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Suriyeli aileler kardeşimiz ve misafirlerimizdir. Misafirlerimizi de en güzel şekilde ağırlamak için gerekeni yapıyoruz" dedi.

Dernek üyelerinin ve hayırsever vatandaşların maddi imkânları dâhilinde muhtaç vatandaşlara yardımda bulunduklarını söyleyen Çam, yardım kampanyası sırasında Hani halkının desteğini gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yanıbaşımızda sınırda yaşanan olaylardan dolayı Suriyeli muhacir aile için yardım kampanyası başlattık. Aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Belirlenen ihtiyaçlar, derneğimiz ve Hani`deki esnafımızdan karşılanıyor. Suriyeli aileye verilmek üzere, battaniye, gıda ve giyim malzemeleri ile mutfak eşyası verildi." (Ahmet Akyıldırım-İLKHA
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir