• DOLAR 34.104
  • EURO 37.966
  • ALTIN 2812.962
  • ...
Medya özgürlüğünden geriye hiçbir söz kalmadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Mada Center, bugün Çarşamba günü yayınlanan bir raporda, 2024'ün ilk yarısında merkezin izlediği ihlal sayısında geçen yılla kıyasla önemli bir artış olduğunu ve bu artışın %40'a ulaştığını söyledi.

Bu artışın temel nedeninin, Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının başlamasından bu yana işgal makamları ve güçleri tarafından medya özgürlüklerine karşı işlenen suçların sayısındaki önemli artıştan kaynaklandığını ve bunların başında gazetecilerin katledilmesi geldiğini açıkladı.

Batı Şeria'daki 217 ihlal ve Gazze Şeridi'nde meydana gelen 101 suç işlendiğine ve 47 gazetecinin katledildiğine dikkat çekti.

Raporda, en ciddileri erkek ve kadın gazeteciler karşı işlenen cinayetler olmak üzere 17 türde meydana gelen saldırıların, bu yılın ilk yarısında önemli ölçüde arttığına dikkat çekildi.

Mada Center, gazetecilere yönelik suçların onları terörize etmeye ve sahadan uzak tutmaya yönelik olduğunu ve bunların çoğunun en yüksek Siyonist seviyelerin emri ve kışkırtması altında gerçekleştiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir