• DOLAR 34.276
  • EURO 37.687
  • ALTIN 2878.238
  • ...
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik mesleği tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından 'Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mesleğinin Gelişim ve Sorunları' konusunda bir konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Meslek liselerinden gelen öğrenciler de meslek hakkında bilgiler aldı.

Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, yeni açılacak bölümler hakkında bilgiler vererek, ileriki yıllarda sağlık hizmetlerinde iyileştirmeler yapılması takdirinde öğrencilerinin istihdam sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Öğrencilerin özellikle tıbbi terimlere aşina olmasının gerekliliğini vurgulayan Şenyiğit, verilecek bilgilerle ve tespitlerle Tıbbi Sekreterlikte bazı sorunların giderileceğini, devletin bu bölümde okuyan öğrencileri hastanelerde istihdam etmesi gerektiğini söyledi.

Şenyiğit'in konuşmasının ardından 'Tıbbi Sekreterliğinin Gelişimi ve Sorunları' konusunda bir sunum yapan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü Engin Caynak, bölüm mezunlarının mevcut sorunlarından bahsetti.

Sağlık personeli olarak önce kişisel güvenliğin sağlanmasının gerekliliği önemine vurgu yapan Caynak, sağlıkta şiddetin özellikle Güneydoğu bölgesinde önlenemez bir biçimde yükseldiğini söyledi.

Stajyer öğrencilik ve stajyer memurluk konusuna da değinen Caynak, Mobbing'in(Psikolojik Taciz) işyerlerinde çokça yaşandığını dile getirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konudaki çalışmalarından bilgiler verdi.
Konferansta daha sonra Kayapınar 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Tarkan Avşar ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personel Şube Şefi Neslihan Yorulmaz, mesleğin zorlukları ve çalışma alanlarını içeren birer sunum yaptılar. (Hüseyin Yalçın/Hamza Adiyaman - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir