• DOLAR 34.042
  • EURO 37.948
  • ALTIN 2827.303
  • ...
Mısır reddetti iddiası: İsrail'e iletilen mesajlar 'korkunçtu'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Kanal 13 Mısır'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eylemlerine ve Philadelphia koridoru ilgili açıklamalarına duyduğu "öfke" nedeniyle Tel Aviv ile Hamas arasında yeni bir müzakere turuna ev sahipliği yapmayı reddettiğini bildirdiğini iddia etti.

Kanal 13'e göre, "Son birkaç gündür İsrail ve ABD,  Gazze müzakerelerinin yeni bir turu için baskı yapmaya çalıştı. Ancak Mısırlılar, Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısında Philadelphia Ekseni (Selahaddin Ekseni) hakkında söylediği  sözlere çok kızgınlar. Bu nedenle Mısırlılar zirveye ev sahipliği yapmayı reddederken, Amerikalılarmevcut atmosferde zirveyi düzenlemenin imkansız olduğunu anladılar ve Mossad şefi David Barnea'nın Netanyahu'ya "zirveyi koordine etme ve Kahire'deki öfkeyi kontrol altına alma" girişimi konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

Kanal, adı açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkilinin şu sözlerini aktardı: "Mısırlılar, Netanyahu'nun kendilerini bir muz cumhuriyeti haline getirdiğini hissettiler ve (İsrail'e) ilettikleri mesajlar korkunçtu.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir