• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dokuz ayda 10 bin 762 çocuk dünyaya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Batman'daki doğum oranlarıyla ilgili bilgi vererek Batman'da 2013 yılının Eylül ayına kadar 10 bin 762 çocuğun dünyaya geldiğini söyledi.

 

2012 yılında, il genelinde yaklaşık 14 bin civarında çocuğun dünyaya geldiğini belirten Günak, bu yılın ilk 9 ayına kadar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 5 bin 213, il genelindeki tüm hastanelerde ise toplam 10 bin 762 çocuğun dünyaya geldiğini bildirdi.

 

Dokuz aylık rakamın yıl sonuna kadar 14 bin civarına yükseleceğini tahmin ettiklerini belirten Günak, "Batman'da gerçekleşen doğumların neredeyse yüzde 50'si, merkezdeki Kadın Doğum Hastanemizde gerçekleşiyor. Batmandaki doğum oranı, Türkiye genelindeki doğum oranının üzerindedir. Hastanemizde, fiziki şartlar standartlara uygun olmamasına rağmen, yine de burada, özel hastanelerin toplamı kadar doğum gerçekleşiyor." dedi.

 

Kadın doğuma 3 poliklinik daha açılıyor

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Günak, "Hastanemizde akşam saat 17.00'dan 24.00'e kadar, uzman hekimlerimiz poliklinik hizmeti veriyor. Saat 17.00'dan sonra uzman hekime muayene olmak isteyenler, hastaneye gidip, kendisi veya çocuğunu muayene ettirebiliyor. Hastanede yer darlığı yüzünden, 3 tane yeni poliklinik daha açıyoruz. Planlanan yeni yatırımlarla, Kadın Doğum Hastanemiz daha nitelikli hale gelecek ve daha kaliteli hizmet vermeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir