• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
"Erkek çalışanlarına da kıyafet hakkı tanınmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kadın Milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren teklifin kabul edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, kamuda çalışan erkek memurlarında serbest kıyafet konusunda rahatlatılması ve yasalar çerçevesinde güvence altına alınmasını talep etti.

Yaptığı açıklamada Türkiye'de en çok üyeye sahip olan Memur-Sen olarak geçen sene kıyafet serbestliği için eylem gerçekleştirdiklerini belirten Özperk, "Memur-Sen ailesi olarak tüm kamuda erkeklerin ve bayanların kılık-kıyafetleri konusunda serbest olmaları gerektiği inancıyla bir eylem başlattık. Türkiye geneli önce bir imza kampanyası başlattık, yetmedi kıravat yakma eylemleri yaptık. Geldiğimiz nokta itibariyle Hükümetin açıklamadığı Torba Yasa'da başörtü özgürlüğün verilmesi gerçekten sevindirici ve mutluluk verici bir olaydır. Milletvekilleri de başörtüleriyle Meclis'e girebilmiştir. Bu sevindirici ve takdir edici bir olaydır." dedi.

"Bütün kamu çalışanlarına da serbest kıyafet hakkı tanınmalıdır"
Bayan milletvekillerinin Meclis Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren yasal düzenlemelere gidildiğini hatırlatan Özperk, "Bu da sevindirici, olumlu ve desteklediğimiz bir durumdur. Ancak halen daha özellikle biz çalışan erkek memurlara yönelik böyle bir serbestliğin, özgürlüğün ve böyle bir hakkın tanınmamış olması bence tabloyu eksik bırakır. Bu nedenle Hükümetten talebimiz ve beklentimiz bütün kamu çalışanlarına da serbest kıyafet hakkı tanıyacak yasal yapının bir an önce çıkarılmasıdır. Bu anlamda biz kamuda çalışan memurlarında rahatlatılması ve bunun da yasalar çerçevesinde güvence altına alınmasıdır. Aksi takdirde kısmi tedavilerle, kısmi çarelerle bu baskı sona eremeyecektir. Umuyoruz ki, en yakın zamanda Hükümet bu düzenlemeye gider ve bütün kamuda çalışan memurlara kılık-kıyafet anlamında bir özgürlük verir." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir