• DOLAR 34.049
  • EURO 37.989
  • ALTIN 2823.63
  • ...
HÜDA PAR'dan provokasyon uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Diyarbakır Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki #Narin kızımızın alçakça katledilmesi bizi derinden yaraladı.

Masum bir yavrunun her ne sebeple olursa olsun katli dehşet verici bir durumdur. Soruşturmanın hızlı bir şekilde tamamlanarak suçluların en kısa zamanda hak ettikleri cezaya çarptırılması hepimizin beklentisidir. Bizler HÜDA PAR olarak soruşturmanın tüm aşamalarında konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Bu olayın ortaya koyduğu vahşet ve insanlık dışı durum nedeniyle halkın duygularının tavan yaptığı ve herkesin hassaslaştığı bir süreçte bu meselenin bir provakasyona ve kaosa dönüştürmek isteyenlerin sahaya inmeleri çok tehlikeli ve vahim bir durumdur. Halkı, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı herkesi bu tehlikeli ve art niyetli girişimlere karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Açıktır ki masum bir çocuğun alçakça katledilmesini siyasi ranta çevirmeye çalışmak canavarlıktır. Böyle can acıtıcı bir vahşetten istifade etmeye çalışmak mide bulandırıcı bir iğrençliktir. Yalan ve iftiralarla hedef saptırmak, olayı sulandırıp gerçeğin ortaya çıkmasını engellemektir. Gerçek suçluyu/suçluları gizlemek ya da suç ortaklığını gözlerden ve dikkatlerden kaçırmaktır. Olayın takipçisi olup adaletin yerini bulmasını istemek ayrı bir şey, bir masum çocuğun alçakça katledilmesi üzerinden provokasyon yapıp halkın duygularını suiistimal ederek kaos peşinde olmak başka bir şeydir. Duyarlı halkımız da kimin iyi niyetli kimin art niyetli olduğunu görebilecek durumdadır.

İnsanların yalan ve iftiralarla ve art niyetli odakların çağrıları ile sokaklara döküldükleri, kendi insanlarına, kendi şehirlerine ve kendi değerlerine zarar verdikleri günler geride kaldı.

Gerçeğin üzerini örtmek çabasında olan bedbahtlara hatırlatmak isteriz ki: gerçekler er veya geç ama mutlaka ortaya çıkarlar. O gün, utanma duygularını kaybedenlerin yüzü belki kızarmayacak ama yüzleri kapkara olacaktır.

Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, katillerini ve olayın üzerini örtmeye çalışanları lanetliyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir