• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Üç Günlük Damadın Odası Kül Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Merkeze bağlı İkizce köyünde ikamet eden Şeh Tahir Bezek'in evinde çıkan yangın sonucunda, misafir odası dışında, ev kullanılamaz hale geldi.

 

Edinilen bilgiye göre, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, alevlerin geçen Pazar günü evlenen gelin-damat odasının penceresinden dışarıya çıkmasıyla fark edildi. Yardıma koşan köylülerin çağırdığı itfaiye aracının müdahalesiyle, yangın kontrol altına alındı.

 

Yangın sonucunda, damadın odası, içindekilerle beraber kullanılmaz hale gelirken, evin misafir salonu dışındaki tüm kısımları oturulamaz hale geldi.

 

Komşuların yardımıyla yanmamış eşyalar dışarı çıkarıldı. Olayda, yaralanma ve can kaybı  yaşanmadı.

 

Geçen Pazar günü, oğlu Abdurrahman'ı evlendiren Şeh Tahir Bezek, gelinin çeyizleriyle beraber, düğünde hediye edilen bir miktar paranın da yangında yandığını belirterek, "Kadınlar, pencereden alevler yükseldi diye bağırınca biz de eve koştuk. Komşular hemen yardıma koştular. Zaten onlar yetişmeseydi evin tümü yanıp kül olacaktı. Evde bulunan 12 şahıs, yardıma gelenler tarafından kurtarıldı. Alevler evin üstüne bile çıkıyordu. Milleti yardıma çağırdım. Gelenler de ellerinden geleni yaptılar. Çocuğumun düğünden gelen yaklaşık 9 bin TL'de çeyizler ile beraber yandı kül oldu. 3 gündür oğlumu evlendirdim. Benim tek oğlumdur. Onun için oğluma alabildiğim her şeyi almıştım. Oğluma her şeyi almıştım ama hepsi gitti. Allah'a hamd olsun. Eğer bizler de bu yangında gitmiş olsaydık ne olacaktı. Bu da Allah'ın iradesidir. O'ndan razıyız. Allah'ın bir hediyesidir, bununla bizi hatırlamıştır. Bunun için de keyifliyiz. Allah bizi hak yoldan ayırmasın. Rabbimizden bunu rica ediyoruz. Malda Allah'ındır, can da Allah'ındır, hepsi Allah'ındır." ifadelerini kullandı. (Mustafa Erkan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir