• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gaziantep Basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 60 Ağustos 2011 Cumartesi Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

Ayıntab Gazetesi; Ümmette Açlık, Bizde İsraf Var
Başta Somali, Açe, Nijer ve Etiyopya gibi ülkeler açlık ve kuraklıkla penceleşirken, iftar sofralarında aşırı israf ve Ramazan Eğlencesi programlarında milyarlarca lira Belediyeler tarafından sokağa dökülüyor.

Güneş Gazetesi; Otobüslere Tramvay Darbesi
Gaziantep`te günlük 30 bin yolcu taşıyan tramvay, halk otobüslerini bitme noktasına getirdi. Hafif raylı sistem hayata geçtiği günden bu yana halk otobüslerinin işlerinde önemli düşüşler yaşanırken, büyük umutlarla paralarını otobüslere bağlayan firma sahiplerinin zor günler geçirdiği öğrenildi.

Trafolar yer altına yapılacak
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, trafoların küçüleceğini ve yer altına yapılacağını müjdeledi.

Hâkimiyet Gazetesi; Dur Bakalım!
2 aydır işsiz olduğu gerekçesiyle biriken ev kirasını ödeyemediği için sokağa atılan Çakar ailesine Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sahip çıktı. Aileye yeni bir ev kiralayan Fadıloğlu, işsiz Erol Çakar`a da iş buldu. Dün Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ve AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu`yla birlikte aileyi yeniden ziyaret eden Fadıloğlu, işe başlamayan Çakar`a sitem etti.

Referans Gazetesi; Gözyaşlarıyla Ziyaret Edildi
Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkâmil Belediyesi tarafından organize edilen programda Sakal-ı Şerif`i görmek için gelenler gözyaşlarına boğuldu.

Olay Gazetesi; Uyuşturucuya Parfüm
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, otogarda valiz içine gizlenmiş 8 kilo 180 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Gazikent Üniversitesi`nden Kütüphane desteği
Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi bünyesinde kurulması düşünülen kütüphaneye Gazikent Üniversitesi kütüphanesinden destek geldi.

Sabah Gazetesi; İnşaat Sektöründe Demir Yangını Var
2011-Nisan ayına kadar sakin bir artış seyri izleyen demir piyasası 2011-Mayıs ayında KDV ile birlikte bin 280 TL fiyat ile bir sıçrama yaparak inşaat piyasasında bir deprem etkisi yarattı. Müteahhitler, bu büyüklükteki bir fiyat artışına anlam veremediklerini vurguladı

Gaziantep`in de Bir Ambulans Helikopteri Olacak
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, köylerde ve kent merkezinde birçok proje yürüttüklerini açıkladı.

Budama Yapıyoruz Diye Parkta Ağaç Bırakmıyorlar
Şehitkamil Belediyesi`ne bağlı ekipler, elektrik tellerine dokunan ağaçları buduyoruz diye bilinçsizce katlediyor. Şehitkamil Belediyesi Park bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, ilçedeki parklarda elektrik tellerine dokunan ağaçları son derece bilinçsizce budaması ilçe sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Konuyu defalarca belediye ilgililerine ilettikleri halde duyarsız kalındığını belirten vatandaşlar, "Bunlarınki ağaç budam değil, ağaç katliamı" diye konuştu.

Pusula Gazetesi; Gözyaşları Sel Oldu
Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep`in merkez ilçesi Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen program, Sakal-ı Şerifi görmek için gelen vatandaşlarla doldu taştı.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir